Ulu Önder Ege' de Anıldı - Son Dakika
Güncel

Ulu Önder Ege' de Anıldı

Ulu Önder Ege\' de Anıldı

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 75'inci yıldönümünde Ege Bölgesi'nde çeşitli etkinliklerle anıldı.

10.11.2013 14:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 75'inci yıldönümünde Ege Bölgesi'nde çeşitli etkinliklerle anıldı. Çanakkale'de Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ölümünün 75'inci yıldönümünde, Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törene Vali Vekili Saim Eskioğlu, CHP'li Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Aydın Şirin, AK Parti Çanakkale milletvekilleri Mehmet Daniş ve İsmail Kaşdemir, Cumhuriyet Başsavcısı Salih Çokal, Avustralya Çanakkale Konsolosu Nicholas Sergi, muharip gaziler, siyasi parti temsilcileri, öğrenciler ve çok sayıda Çanakkaleli katıldı. Çelenklerin konulmasıyla başlayan törende, saatler 09.05'i gösterdiğinde iki dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. İstiklal Marşı'nın okunarak önce göndere çekilen bayrak daha sonra yarıya indirildi. Resmi törenin sona ermesiyle bazı siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşları Atatürk Anıtı'na çelenk bıraktı, Türkiye Gençlik Birliği (TGB) üyeleri tarafından 'Andımız' okundu. Muğla'da anma töreni Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na Valilik, İl Jandarma Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı çelenklerinin bırakılmasıyla başladı. Saat 09.05'te sirenlerin çalmasıyla saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu, bayraklar yarıya indirildi. Törenin sona ermesinin ardından Muğla'daki sivil toplum kuruluşu temsilcileri Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi'ni okuduktan sonra Atatürk Anıtı'na karanfil bıraktı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi'nde, Muğla Fen Lisesi tarafından hazırlanan 'Mustafa Kemal'i Anlama Oratoryosu' büyük beğeniyle izlendi.

Bodrum Belediye Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törene Kaymakam Mehmet Gödekmerdan, CHP'li Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Garnizon Komutanı Personel Albay Ahmet Şevki Ulugün ve giydikleri Atatürk baskılı tişörleri, ellerindeki bayraklarla Bodrumlular katıldı. Tören sırasında Bodrum Limanı'ndaki tekneler de düdüklerini çaldı. Törenin sonunda 2.5 yaşındaki Zeynep Karaçiçek ailesiyle Atatürk Anıtı'na çiçek bıraktı. BALIKESİR'DE T.C. KRİZİ Balıkesir'de 10 Kasım Atatürk'ü anma törenlerinde T.C. krizi yaşandı. Valiliğin Atatürk Anıtı'na koyduğu çelenkte T.C. ibaresinin bulunmaması tepkileri getirdi. Bir genç kız küçük bir kağıda T.C. yazarak çelenge ekledi. Atatürk Anıtı'ndaki törene AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Balıkesir Milletvekili Edip Uğur, Vali Ahmet Turhan, MHP'li Belediye Başkanı İsmail Ok, Garnizon Komutanı Tümgeneral Fahri Kır, siyasi parti temsilcileri ile sivil toplum örgütleri katıldı. Vali ve beraberindekilerin alandan ayrılmasıyla birlikte bir Balıkesirli İnadına cumhuriyet, inadına Atatürk diye bağırdı. Bu slogan alkışlarla karşılandı. Ardından çok sayıda kişi 'Andımız'ı okuyup, Mustafa Kemal'in askerleriyiz diye slogan attı.

Öte yandan, Balıkesir Emniyet Müdürlüğü herhangi bir olay yaşanmaması için sıkı önlemler aldı. Alana gelen gençlerin çantaları arandı. Elinde Türk bayrağı ve bir gazetenin verdiği Andımız bulunan bir kişi alana alınmak istenmedi. Uzun tartışmalar sonrası kimliğini gösteren bu kişi alana girmeyi başardı. Aydın'da, Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törene AK Parti Aydın Milletvekili Semiha Öyüş, Vali Erol Ayyıldız, Belediye Başkanı CHP'li Özlem Çerçioğlu, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Salih Karataş, siyasi parti, sivil toplum örgütü temsilcileri ve öğrenciler katıldı. Atatürk Anıtı'na çelenklerin konulmasının ardından, Atatürk'ün kendi sesinden 10'uncu Yıl Nutku dinlendi.

Uşak Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törene CHP Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz, Vali Mehmet Ufuk Erden, İl Jandarma Komutanı Vekili Yarbay Osman Küçük, siyasi parti temsilcileri ve sivil toplum örgütleri katıldı. Saatler 09.05'i gösterdiğinde sirenlerin çalmasıyla Atatürk için saygı duruşunda bulunuldu. İstiklal Marşı okunurken, göndere çekilen Türk bayrağı daha sonra yarıya indirildi. Törenin sona ermesinin ardından öğrenciler ve Uşaklılar Atatürk Anıtı'na beyaz ve kırmızı karanfiller bıraktı. Bir grup öğrenci de Andımız'ı okudu. Denizli'de Valilik önünde düzenlenen törene Denizli AK Parti Milletvekili Bilal Uçar, Vali Abdülkadir Demir, Denizli Belediye Başkanı AK Parti'li Osman Zolan, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Memduh Hakbilen, siyasi partilerin ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, öğrenciler ve çok sayıda Uşaklı katıldı. Saatler 09.05'i gösterdiğinde sirenlerin çalmasıyla birlikte saygı duruşunda bulunuldu. Anma töreni, öğrencilerin Atatürk'ü anlatan şiirleriyle sona erdi.

Manisa'da anma töreni Cumhuriyet Meydanı'ndaki Milli Egemenlik Anıtı'na çelenk konulmasıyla başladı, Törene AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, Vali Abdurrahman Savaş, MHP'li Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün, 1. Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Yavuz Ekrem Arslan, öğrenciler ve Manisalılar katıldı. Saat 09.05'te sirenlerin çalınmasıyla birlikte iki dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Saygı duruşunda bedensel engelli Alparslan Özgen'in tekerlekli sandalyesinden doğrularak Atatürk'ü anması herkesi duygulandırdı. Cumhuriyet Meydanı'ndaki törenin ardından Manisa Belediyesi Kültür Merkezi'nde Atatürk, Cumhuriyet, Kurtuluş ve Çanakkale Savaşları halı sergisi, Atatürk Resimleri Sergisi açıldı. Daha sonra Kültür Sitesi Lale Salonu'nda Halit Görgülü Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan oratoryo sahnelendi. 'Atatürk Kimdir' isimli oratoryo, izleyenlere duygulu anlar yaşattı. Öğrencilerin Atatürk'ü anlatan şiirlerinin ardından anma programı sona erdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ulu Önder Ege' de Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement