Uludağ'da Öldüren Kazada Kaldırım Tartışması - Son Dakika
Güncel

Uludağ'da Öldüren Kazada Kaldırım Tartışması

Uludağ\'da Öldüren Kazada Kaldırım Tartışması

Oteller Bölgesinde buzda kayan otomobilin altında kalıp sürüklenerek yaşamını yitiren Necla Aladağ'ın ölümünden sonra, Uludağ'da bu kez kaldırım sorunu gündeme geldi.

28.01.2015 13:25  Güncelleme: 13:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ULUDAĞ'da, Oteller Bölgesi'nde buzda kayan otomobilin altında kalıp sürüklenerek yaşamını yitiren 47 yaşındaki Necla Aladağ'ın ölümünden sonra, Uludağ'da bu kez kaldırım sorunu gündeme geldi. Konunun, Aralık ayında yapılan Milli Parklar Koordinasyon Kurulu toplantısında konuşulmasına rağmen önlem alınmaması tepkilere neden oldu.

Okulların yarı yıl tatiliyle doluluk oranı yüzde 90'a varan Uludağ'da, alınmayan önlemler ve ihmaller ölümlere neden olmaya başladı. Pazar günü meydana gelen olayda, annesi Ceyda Uymuşlar ile bindiği kızağın devrilmesi sonucu yaşamını yitiren 7 yaşındaki Elif Uymuşlar'ın ölümünden sonra, kızak, kayak ve kar motoru pistlerinin güvenliği tartışıldı.

Ardından Uludağ'da Birinci Oteller Bölgesi'nde dün meydana gelen trafik kazasında, kaldıkları polis evinden oğlu 16 yaşındaki Dorukan Aladağ ve arkadaşı Saniye Yaman ile yürüyüş yapmak için dışarı çıkan Necla Aladağ yol kenarında yürürken, önündeki kayan otomobile çarpmamak için direksiyonu sol tarafa kırıp, el frenini çektikten sonra frene basan Sabri Dilek'in kullandığı 34 DT 6156 plakalı otomobilin altında kaldı.

Sürücünün panik yapması sonucu otomobil, olay yerinde bulunan trafik timinde görevli askerlerin tüm ikaz ve uyarılarına rağmen, yaklaşık 20 metre sürüklediği Necla Aktağ ile kar yığınına çarparak durabildi. Saniye Yaman'ın hafif yaralandığı kazada durumu ağır olan Necla Aladağ, ambulansla Çekirge Devlet Hastanesi'ne kaldırılırken yolda aşamını yitirdi. Kalbi masaj ile çalıştırılan evli ve 2 çocuk annesi kadın, hastanede yapılan tüm müdahaleye rağmen kurtarılamadı.

Yapılan sorgulamasında kaza anında panik yaptığını, kadına çarpınca şoke olduğunu söyleyen sürücü Sabri Dilek ise ifadesi alındıktan sonra bugün adliyeye çıkartılacak.

KALDIRIM OLSAYDI O KADIN ÖLMEZDİ

Elif Uymuşlar'ın ölümünden sonra Uludağ'da, kayak, snowboard, kızak ve kar motoru pistlerinde yeniden yapılanması ve önlemlerin alınması için çalışmalar başlatılırken, Necla Aladağ'ın yaşamını yitirdiği trafik kazanın ardından bu kez, Uludağ'da yıllardır çözümlenemeyen otopark problemi ve yollara kaldırım yapılmaması tartışmasını bir kez daha gündeme getirdi. Teleferiğin ikinci bölgeye yolcu taşımaya başlamasıyla, yaşanacak günübirlikçi patlamasını daha önceden tahmin ettiklerini belirten yetkililer, "Öyle de oldu. Sezon öncesi toplanan Milli Parklar Koordinasyon toplantısında alınacak önlemler masaya yatırıldı. Yolların değişmeyeceğinin konuşulduğu bu toplantıda, kaldırımların yapılması kararlaştırıldı. Trafik yoğun olduğu için insanların yolda yürürken otomobillerin çarpmaması için. Alınacak bu önlem maalesef gerçekleşmedi. Sadece jandarma 3 olan trafik timini 7'ye yükseltti. Belirlenen yerlerde sürekli görevli bekletti. Korkulan da dün akşam yaşandı. Yolda yürümek zorunda kalan Necla Aladağ, hızlı olmayan fakat sürücünün panik yapıp el frenini çekip frene sürekli bastığı otomobilin altında kaldı. O araç kaldırım olsaydı, Necla Aladağ'ı altına alıp ölümüne neden olmazdı. Uludağ'da benzer kazaların tekrar yaşanmasından endişe ediyoruz" dedi.

KAZA SONRASI KAR YIĞINLARI KALDIRILDI

Necla Aladağ'ın öldüğü kaza sonrası Oteller Bölgesi'ndeki yol kenarında bulunan kar yığınları kaldırıldı. Ana güzergah üzerine araçların park edilmesine ise izin verilmiyor. Gün içersinde Uludağ'da bulunan ve sayıları 17'e ulaşan, teleski, telesiyej ve gondol çalıştırılan güzergahlar ile kayak pistlerinin çevresi filelerle kaplanırken, tehlike oluşturan bölgelere uyarı levhaları konuldu. - Bursa

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Uludağ'da Öldüren Kazada Kaldırım Tartışması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement