Uludağ'da Yılbaşı Öncesi Kar Sevinci - Son Dakika
Güncel

Uludağ'da Yılbaşı Öncesi Kar Sevinci

Uludağ\'da Yılbaşı Öncesi Kar Sevinci

Türkiye'nin en önemli kış turizm merkezlerinden Uludağ'da, dün 40 santimetre olarak ölçülen kar kalınlığı aralıklarla devam eden yağışla bugün 60 santimetreye ulaştı.

30.12.2014 12:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'nin en önemli kış turizm merkezlerinden Uludağ'da, dün 40 santimetre olarak ölçülen kar kalınlığı aralıklarla devam eden yağışla bugün 60 santimetreye ulaştı. Uludağ'da yoğun sis ve kar nedeniyle görüş mesafesinin düşmesi sonucu kazalar meydana geldi. Yaralanan olmazken, şarampole kayan araçların içersindeki bazı kişiler, diğer sürücüler tarafından sırta alınarak yukarı çıkarıldı.

Yılbaşı hazırlıklarının devam ettiği Uludağ'da kar sevinci yaşanıyor. Üç gündür aralıklarla yağışın devam ettiği Uludağ'da kar kalınlığı bu sabah 60 santimetre olarak ölçüldü. Kar yağışının cuma gününe kadar devam edeceği Uludağ'da hava sıcaklığı dün gece sıfırın altında 5 dereceye düştü.

KAZA SONRASI BÖYLE KURTARILDILAR

Uludağ'da yoğun sis ve kar nedeniyle görüş mesafesinin 20 metreye kadar düşmesi sonucu kazalar da meydana geldi. Uludağ yolunda meydana gelen 9 kazada ölen ya da yaralanan olmadı. Şarampole kayan otomobillerin ve araçların içersindeki bazı kişiler ise diğer araçların sürücelerinin sırtında yukarı taşındı.

JANDARMA İZİN VERMİYOR

Uludağ yolunda karayolları ekipleri buzlanmaya karşı yollara tuz dökerken, iş makineleri ise kar temizleme çalışmasını gece de sürdürdü. Jandarma ekipleri, zincir takmayan araçların geçişine izin vermiyor.

MARMARA'DA FIRTINA DENİZ ULAŞIMINI ENGELLİYOR

Bu arada, Marmara Denizi'nde hızı zaman zaman 90 kilometreye kadar çıkan fırtına nedeniyle deniz ulaşımında aksamalar oldu. İstanbul Deniz Otobüsleri İşletmesi'nin (İDO) saat 09.50'deki Bandirma - Yenikapi - Bostancı Deniz Otobüsü, saat 10.15'teki Bursa-Armutlu-Armutlu-Yenikapı- Kadıköy Deniz Otobüsü, saat 10.30'daki Bursa-Yenikapı-Kadıköy Deniz Otobüsü, saat 10.50'deki Bursa-Yenikapı-Kadıköy Deniz Otobüsü, saat 13.40'taki Kadıkoy-Yenikapı-Bursa Deniz Otobüsü, saat 15.00'teki Kadıköy-Yenikapı-Armutlutk-Armutlu-Bursa Deniz Otobüsü, saat 18.30'teki Bostancı - Yenikapı - Bandirma Deniz Otobüsü seferleri iptal edildi.

BUDO DA İPTAL ETTİ

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin Deniz Otobüsü İşletmesi BUDO'nun da saat 08.00'deki İstanbul (Kabataş) - Bursa (Mudanya), saat 09.00'daki Bursa (Mudanya) - İstanbul (Kabataş), saat 09.30'daki Armutlu (İhlas) - İstanbul (Kabataş), saat 10.45'teki İstanbul (Kabataş) - Bursa (Mudanya), saat 12.00'deki Bursa (Mudanya) - İstanbul (Kabataş), saat 12.30'daki İstanbul (Kabataş) - Bursa (Mudanya), saat 15.00'teki Bursa (Mudanya) - İstanbul (Kabataş), saat 15.30'teki İstanbul (Kabataş) - Bursa (Mudanya), saat 17.00'deki Armutlu (İhlas) - Bursa (Mudanya) deniz otobüsü seferleri hava muhalefeti nedeniyle iptal edildi. - Bursa

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Uludağ'da Yılbaşı Öncesi Kar Sevinci - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement