Uludağ Ekonomi Zirvesi - Son Dakika
Ekonomi

Uludağ Ekonomi Zirvesi

Uludağ Ekonomi Zirvesi

SANKO Holding Onursal Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, Türkiye’de hiç kimsenin ümitsizliğe kapılmamasını isteyerek, “Siyaset ortamı ve ortaya dökülen iddialar seçime kadar gündemi meşgul eder. Hiç kimse ümidini kırmasın.

22.03.2014 16:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

SANKO Holding Onursal Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, Türkiye'de hiç kimsenin ümitsizliğe kapılmamasını isteyerek, "Siyaset ortamı ve ortaya dökülen iddialar seçime kadar gündemi meşgul eder. Hiç kimse ümidini kırmasın. Seçimden sonra her şey düzelir" dedi.

Capital Dergisi ve Bursa Valiliği işbirliği ile düzenlenen 3. Uludağ Ekonomi Zirvesi'nin ikinci gününde, 'Türkiye Senaryoları: Vizyonerlerin Ajandası' konulu oturum gerçekleştirildi.

Nord Holding Türkiye Başkanı Servet Topaloğlu'nun moderatörlüğünde yapılan oturuma, SANKO Holding Onursal Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, Almanya Eski Cumhurbaşkanı Christian Wulff, Türkiye Bankalar Birliği Başkanı Hüseyin Aydın, Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Turhan, THY Genel Müdürü Temel Kotil, TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Yılmaz ve Kadooğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Tarkan Kadooğlu katıldı.

SANKO Holding Onursal Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, konuşmasına Türkiye'nin iyi bir yolda olduğunu, zaman zaman durgunluklar görülse dahi kimsenin paniğe kapılmamasını söyleyerek başladı.

Konukoğlu, "Biz işimize gücümüze bakmalıyız. Türkiye'de hiç kimse ülkenin, insanımızın motivasyonunu bozmayı öngörmemeli. Hepimiz işimizi yapalım" diyerek, Türkiye'de herkesin ve her kurumun, kendisini ülkenin geleceğine katkı yapmaya çağırdı.

2023 yılı hedeflerine ulaşmak için sanayi üretiminin artırılması gerektiğine dikkati çeken Konukoğlu, "Bunun için de yerli malı kullanımını özendirmeliyiz, önem vermeliyiz. Makine sektörü başta olmak üzere yerli malı kullanımını artırmalıyız" diye konuştu.

Diğer ülkelerin dolaylı olarak kendi üretimlerine teşvikler verdiklerini anımsatan Konukoğlu, Türkiye'de her alanda moda ve marka bilincinin geliştiğini, kaliteli üretim yapıldığını, "El İyisi Olma" anlayışından vazgeçilerek, ülke birikimlerinin en iyi şekilde değerlendirilmesi gerektiğine vurgu yaptı.

Konukoğlu, sanayileşmekte ve kalkınmakta örnek olan Güney Kore'de halkın yerli malı dışında ürün kullanmadığını anımsattı.

"KATMA DEĞERLİ ÜRÜNLER ÜRETİLMELİ"

Türkiye genelinde katma değeri yüksek ürünler üretilmesinin kaçınılmaz olduğunu anlatan Konukoğlu, böylece birim maliyetten daha çok gelir elde edileceğini ifade etti.

"Şehirlere moral verilmeli" diyen Konukoğlu, bunu da ortak akıl anlayışının mümkün kılacağını, Gaziantep'te validen milletvekillerine, yerel yönetimlerden sivil toplum kuruluşlarına kadar elini taşın altına koyma kabiliyetine sahip herkesin katılımı ile bu sistemi kurduklarını ve başarıyla uyguladıklarını kaydetti.

En iyi yatırımın kriz, durgunluk dönemlerine yapıldığını vurgulayan Konukoğlu, sözlerini şöyle tamamladı:

"Çünkü yatırıma konu olan her girdide maliyetler düşeceği gibi, kriz, durgunluk dönemi sona erdiği süreçte siz üretime geçmiş ve piyasada yol almış olursunuz. Bu sayede rakiplerinizin önüne geçersiniz."

Konuşmaların ardından, Bursa Valisi Münir Karaloğlu katılımcılara plaket sundu. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Uludağ Ekonomi Zirvesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement