Uludere'de 11 Yakınını Kaybeden Hdp Adayı Encü: Roboski Mücadelesini Meclise Taşıyoruz - Son Dakika
Güncel

Uludere'de 11 Yakınını Kaybeden Hdp Adayı Encü: Roboski Mücadelesini Meclise Taşıyoruz

Uludere\'de 11 Yakınını Kaybeden Hdp Adayı Encü: Roboski Mücadelesini Meclise Taşıyoruz

Şırnak'ın Uludere İlçesi'nin Irak sınırında 34 kişinin öldüğü hava operasyonunda 11 yakınını kaybeden ve HDP'nin Şırnak'ta 3'üncü sıradan milletvekili adayı göstediği Ferhat Encü, olayın faillerinin belli olduğunu ancak bu konuda hukuki tek adımın atılmadığını söyledi.

13.04.2015 15:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şırnak'ın Uludere İlçesi'nin Irak sınırında 34 kişinin öldüğü hava operasyonunda 11 yakınını kaybeden ve HDP'nin Şırnak'ta 3'üncü sıradan milletvekili adayı göstediği Ferhat Encü, olayın faillerinin belli olduğunu ancak bu konuda hukuki tek adımın atılmadığını söyledi. Üniversite öğrencisi Encü, "Biz de Roboski (Ortasu Köyü) mücadelesini Meclise taşıyoruz. Roboski Kürtler için hassas bir noktadadır, Kürtler'in kalbine açılmış bir deliktir" dedi.

HDP Şırnak 3'üncü sıra milletvekili adayı olan Ferhat Encü, Uludere'deki operasyonda kardeşinin de aralarında olduğu 11 yakınını kaybettiği olayın faaillerinin ortaya çıkarılması amacıyla, konuyu Meclise taşımaya kararlı olduklarını söyledi. Olayın üzerinden 4 yıl geçmesine rağmen bilinen faaillerinin ortaya çıkarılmadığını belirten Encü, "Bu konuda hukuki anlamda en ufak bir adım dahi atılmış değildir. Biz de Roboski mücadelesini meclise taşımanın önemli olduğunu düşündük. Bundan kaynaklı da HDP'den aday adaylığına başvuruda bulundum. Arkadaşlar da beni bu konuda uygun gördüler. Tabi ki Meclise geçeceğimizin inancındayım. Yüzde 10 barajını aşıp, bu anti demokratik barajı parçalayıp, meclise gittiğimizde, Roboski faillerinin ortaya çıkarılması için her türlü eylemsellik politikalarını geliştireceğim. Ne yapılması gerekiyorsa, Mecliste soru önergesinden tutun, oturma eylemine kadar, Roboski'yi gündeme taşımak, Roboski faillerinin ortaya çıkarılıp cezalandırması için elimden gelen her türlü mücadeleyi göstereceğim" dedi.

KÜRTLERİN KALBİNDE YARADIR

Uludere sınırında yaklaşık 20 gün önce katırlarının vurulmaya başlandığını söyleyen Encü, "Hepiniz biliyorsunuz; son dönemlerde, 20 gün önce bu politika başladı, doğrusu katırları vurmaya başladılar. Roboski'nin üzerinde büyük bir baskı oluşturmaya çalışıyorlar. Aynı zamanda da çözüm sürecini tehlikeye sokmaya çalışıyorlar. Tabi ki hepimiz biliyoruz. Roboski Kürtler için hasas bir noktadır. Kürtlerin kalbine açılmış bir deliktir ve yaradır. Bu yara kabuğu ve bu yara kaşındıkça kanamaya devam ediyor. ve bu yarayı kanatmak için katırları vurmaya başladılar. Burada bir provokasyon zemini oluşturup, çözüm sürecini zora sokan, barışa kurşun sıkmak istiyor. Bu karanlık eller, bu gibi politikalarla, bu amaca ulaşamayacaklarını buradan ifade etmek istiyoruz. Bunu herkes iyi bilsin. Kürt halkı özgürlük istiyor, Kürt halkı barış istiyor, Kürt halkı 100 yıldır yaşatılan acılara son verilmesini istiyor. Bu açıdan ülkeyi yönetenler, bu çözüm sürecini yürütenler, Kürtler'e bakış açılarını değiştirmesi gerekiyor" diye konuştu.

Çukurova Üniversitesi Maden Mühendisliği öğrencisi oan Encü, Ağrı'daki olayı da kınayarak, "Bu politikalarla, bu provokasyon zeminleri oluşturmaya çalışan AKP, kendini var edemez. Tam tersine Kürtler nezdinde itici, Kürtler nezdinde bu baskıcı politikalarla, ancak tarihin çöplüğüne gömülecek bir seviyeye gelebilir. Onun için Şırnak halkımızdan, Kürt halkımızdan, Türkiye'de yaşayan halklardan bu süreçte biraz daha dikkatli olmalarını, provokasyon zeminlerine karşı dikkatli ve duyarlı olmalarını ve bu girişimleri boşa çıkarmalarını istiyoruz. 8 Haziran sabahında, halkımız büyük bir cevap vereceği inancındayım" dedi. - Şırnak

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Uludere'de 11 Yakınını Kaybeden Hdp Adayı Encü: Roboski Mücadelesini Meclise Taşıyoruz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement