Uludere'de Katırların Vurulduğu İddiası - Son Dakika
Yerel

Uludere'de Katırların Vurulduğu İddiası

Hayvan Hakları Federasyonu'na (HAYTAP) üye bir grup, Uludere ilçesine bağlı Gülyazı köyünde kaçakçılıkta kullanılan bazı katırların askerlerce vurulduğunu iddia ederek, savcılığa suç duyurusunda bulundu.

16.04.2015 21:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hayvan Hakları Federasyonu'na (HAYTAP) üye bir grup, Uludere ilçesine bağlı Gülyazı köyünde kaçakçılıkta kullanılan bazı katırların askerlerce vurulduğunu iddia ederek, savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Askerlerin açtığı ateş sonucu yaralandığı ve telef olduğunu öne sürdükleri katırlarla ilgili incelemelerde bulunmak üzere Irak sınırındaki Gülyazı köyüne gelen aralarında CHP İstanbul Milletvekili Melda Onur'un da bulunduğu HAYTAP'a üye bir grup, köyde vatandaşlarla görüştü.

Heyette yer alan veterinerler tarafından yaralı katırlara yapılan müdahalenin ardından Onur ve HAYTAP üyeleri Uludere Adliyesine geldi. Burada cumhuriyet savcısı Kemal Şimşek ile görüşen heyet, hazırladıkları suç duyurusu dilekçesini savcılığa teslim etti.

HAYTAP üyeleri adına açıklama yapan basın sözcüsü Şule Baylan, başta Şırnak Valisi olmak üzere, Orman ve Su İşleri Müdürlüğü ile jandarma hakkında görevi kötüye kullanmaktan suç duyurusunda bulunduklarını belirtti.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Uludere'de Katırların Vurulduğu İddiası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement