Ulukışla'ya Öğrenci Yurdu Yapılacak - Son Dakika
Yerel

Ulukışla'ya Öğrenci Yurdu Yapılacak

Ulukışla\'ya Öğrenci Yurdu Yapılacak

Niğde Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Görür’ün “Rektör-Öğrenci Buluşmaları”nda Ulukışla Meslek Yüksekokulu öğrencileri tarafından iletilen barınma sorununu çözmeye yönelik başlattığı girişimler olumlu sonuçlandı.

08.01.2016 09:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Niğde Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Görür'ün "Rektör-Öğrenci Buluşmaları"nda Ulukışla Meslek Yüksekokulu öğrencileri tarafından iletilen barınma sorununu çözmeye yönelik başlattığı girişimler olumlu sonuçlandı.

Rektör Prof. Dr. Adnan Görür, merkez yerleşkede son yapılan öğrenci yurtlarıyla öğrencilerin barınma sorunlarına köklü çözümler üretildiğini belirterek Kredi Yurtlar Kurumu Genel Müdürüyle yapılan görüşme sonrasında Ulukışla'daki barınma sorununun da çözüme kavuşturulacağını söyledi.

Rektör Görür konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada; "Bu yıl her sene olduğu gibi öğrencilerle yaptığımız toplantılarda Ulukışla'da ki özellikle kız öğrencilerin ciddi şekilde barınma sorunları olması bizi üzdü. Neden üzdü? Çünkü o çocukların orada barınma sorunu yaşaması gerçekten kötü bir durum. Dolayısıyla onları dinlediğimizde olayın öneminin farkına vardık ve konuyu Sayın Valimizle paylaştık.

Daha önce orada özel bir yurt yapılmıştı ve yapıldığından beri boştu. 200 kişilik bir yurt. Bizim de zaten aktif öğrenci sayımız orada 75 kız, 150 erkek olmak üzere 225 kişi. Bu da 200 kişilik bir yurt. Bu yurdun bir kısmı kız, bir kısmı erkek yurdu olarak Kredi Yurtlar Kurumu tarafından kiralanıp işletmeye alınırsa yurt sorunu çözülür demiştik. Sayın Valimiz sağ olsun orada da konuya vakıf olarak iradesini gösterdi. Yurt sahibiyle görüşülmüş, onlar da kabul etmişler. Sayın Valimiz ile birlikte Kredi Yurtlar Kurumu Genel Müdürüyle görüştük, bir ekip görevlendirildi. Orayla ilgili hızlı bir işlem yapılacak. Eğer yapılacak bir tadilat varsa yapılacak ve herhangi bir aksama olmazsa yurt kiralanacak diye düşünüyoruz. Barınma sorunu bu şekilde çözümlenirse Ulukışla'da belki okulun kapanmasının önü kesilmiş olacak. İnşallah, sorunumuz kalmadan eğitim öğretime devam edeceğiz" dedi. - NİĞDE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ulukışla'ya Öğrenci Yurdu Yapılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement