Ulus Eldeş Göleti ve Sulama Tesisi 17 Aralıkta İhale Edilecek - Son Dakika
Yerel

Ulus Eldeş Göleti ve Sulama Tesisi 17 Aralıkta İhale Edilecek

Ulus Eldeş Göleti ve Sulama Tesisi 17 Aralıkta İhale Edilecek

AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Bartın’ın Ulus ilçesine bağlı Eldeş köyünde proje çalışmaları tamamlanan Eldeş Göleti ve sulama tesisi inşaatının 17 Aralık’ta DSİ 23. Bölge Müdürlüğünce Kastamonu’da yapılacağını söyledi.

24.11.2015 10:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Bartın'ın Ulus ilçesine bağlı Eldeş köyünde proje çalışmaları tamamlanan Eldeş Göleti ve sulama tesisi inşaatının 17 Aralık'ta DSİ 23. Bölge Müdürlüğünce Kastamonu'da yapılacağını söyledi.

Milletvekili Tunç, Bartın'da DSİ'nin yatırım programında iki adet gölet inşaatı bulunduğunu belirterek, bunlardan birinin Ulus Eldeş göleti olduğunu ve yapım ihalesinin 17 Aralık tarihinde gerçekleştirileceğini, diğer projenin ise Kurucaşile Aydoğmuş göleti olduğunu ve proje çalışmalarının devam ettiğini önümüzdeki günlerde bu göletin de yapım ihalesinin gerçekleştirileceğini söyledi.

ULUS'UN İÇME SUYU PROBLEMİNİ KÖKTEN ÇÖZECEK

Ulus Eldeş Göleti ve sulama tesisinin Karakuz Deresi üzerinde inşa edileceğini belirten Milletvekili Tunç, proje ile 870 dekar arazinin sulanacağını ayrıca Ulus İlçesine yılda 1,2 milyon m3 içme suyu sağlanarak, Ulus'un içme suyu probleminin kökünden çözüleceğini söyledi.

AYDOĞMUŞ GÖLETİ 390 DEKAR ARAZİYİ SULAYACAK

Kurucaşile Aydoğmuş Göleti ve sulama tesisinin ise Tekkeköy Deresi üzerinde inşa edileceğini belirten Milletvekili Tunç, bu göletin de 390 dekar araziyi sulayacağını, yine Kurucaşile İlçesine yılda 750 bin metre küp içme suyu sağlanarak Kurucaşile ilçesinin içme suyu probleminin de çözülmüş olacağını söyledi. - BARTIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ulus Eldeş Göleti ve Sulama Tesisi 17 Aralıkta İhale Edilecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement