Ulusal Basın Temsilcileri Gaziantep'e Hayran Kaldı - Son Dakika
Güncel

Ulusal Basın Temsilcileri Gaziantep'e Hayran Kaldı

Ulusal Basın Temsilcileri Gaziantep\'e Hayran Kaldı

Gaziantep’te bulunan ulusal basın temsilcileri Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından son 10 yıl içinde oluşturulan müzeler ve projelere hayran kaldı.

02.03.2014 16:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gaziantep'te bulunan ulusal basın temsilcileri Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından son 10 yıl içinde oluşturulan müzeler ve projelere hayran kaldı.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, Gaziantep'e gelen ulusal basın temsilcilerini yaptıkları projeleri gezdirerek anlattı. Kentteki müzeleri gezen konuklar Gaziantep Zeugma Mozaik Müzesi'nde de incelemelerde bulundu. Rehber eşliğinde müzeyi gezen davetliler gördükleri manzaralar karşısında hayran kaldı. Bilim merkezini ve botanik bahçeyi de gezen davetliler bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, konukların özelikle tarihi mekanlara büyük bir hayranlık duyduğunu ifade ederek, "Bugün ulusal basının temsilcileri Gaziantep'teler. Buraya sayın Fatma Şahin'in projelerini izlemek için geldiler. Bu vesileyle konuklarımızı Gaziantep'i tanıtmak istedik. Gaziantep denince akla kültür ve turizm geliyor. Bu çerçeverde Gaziantep'te son yapılan 15 tane müzenin en ünlüsü olan Mozaik Müzesini gezdiler. Tahmin ediyorum Gaziantep hakkında farklı düşüncelere sahipler artık. Gaziantep dendiği zaman akla sadece lahmacun ve kebabın dışında önemli kültür projeleri de akıllara geliyor. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi olarak biz zaten son 10 yıldır Gaziantep'in bu tarafını ortaya çıkartmaya çalıştık. Bugün geldiğimiz noktada gerçekten turizm ve kültür adına çok önemli bir nokta olduğunu düşünüyorum.

Başkan Güzelbey tarihi mekanların restorasyonu ve turizme kazandırılması konusunda yapmak istediği başka projeler olduğunu da hatırlatarak, "Özellikle Dülük Antik kenti benim için çok önemli. Dülük'ün yanında bulunan köyün bir turizm mıntıkası olması arzu etmiştik. Oraya gelen insanlar hem Dülük'ü gezsinler hem de Dülük'ün yanındaki tıpkı Safranbolu evleri gibi konuklamalarını sağlasınlar. Bu bir dahaki döneme kaldı. Karkamış kazı alanında büyük bir mesafe kat ettik. Ama sanıyorum bunları tamamlamak sayın Fatma Şahin'e nasip olacak" diye konuştu. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Ulusal Basın Temsilcileri Gaziantep'e Hayran Kaldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement