Ulusal Gençlik Parlamentosu 10. Genel Kurulu Ankara'da Yapılacak - Son Dakika
Güncel

Ulusal Gençlik Parlamentosu 10. Genel Kurulu Ankara'da Yapılacak

Ulusal Gençlik Parlamentosu 10. Genel Kurulu 9-12 Mayıs tarihlerinde Ankara'da yapılacak.

24.04.2014 15:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Birleşmiş Milletler kalkınma önceliği doğrultusunda gençlerin karar mekanizmalarında söz sahibi olması ve gençlik alanında çalışmalar yapan Ulusal Gençlik Parlamentosu, her yıl Gençlik Haftasında düzenlediği genel kurula 81 ilden gençlik alanında faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları ile kent konseylerine bağlı gençlik meclislerinin katılımıyla 9-12 Mayıs tarihleri arasında Ankara'da yapılacak.

9- 12 Mayıs tarihleri arasında yapılacak olan Ulusal Gençlik Parlamentosu 10. Genel Kuruluyla ilgili bir açıklama yapan Elazığ Gençlik ve Kültür Derneği Başkanı Arif Sıddık Barata; "Geleneksel olarak her yıl gençlik haftasında 81 ilde faaliyet gösteren gençlik kuruluşlarının temsilcilerinin katılımıyla yapılan UGP genel kurulu, bu yılda 9-12 Mayıs tarihleri arasında Kalkınma Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı yetkililerinin katılımıyla Ankara İçkale Otelde gerçekleşecektir. Yapılacak olan genel kurulun ilk gününde tanışma toplantısı ve UGP faaliyetleri, ikinci ve üçüncü gününde ise atölye çalışmaları, eğitimler ve katılımcı illerin tanıtım standları yer alacaktır. Genel kurulun son gününde ise yılın ödülleri töreni ile yürütme kurulunun belirlenmesi amacıyla Ulusal Gençlik Parlamentosuna bağlı delege kuruluşlar tarafından seçim yapılacaktır" dedi.

2012 yılında yapılan genel kurulda "Yılın Sivil Toplum Kuruluşları" dalınca Türkiye İkicisi olduklarını da hatırlatan Dernek Başkanı Arif Sıddık Barata"her yıl farklı temalarda gerçekleşen genel kurulun bu yılki temasıda Genç Dostu Adaylar, Genç Dostu Kentler olacaktır. Bizlerde bu proje kapsamında geçtiğimiz yerel seçim sürecinde AK Partiden Elazığ Belediye Başkan Adayı olan Sn, Mücahit Yanılmaz'ı, seçim beyannamesinde özellikle gençlere yönelik yapacağı çalışmalardan dolayı "Genç Dostu Başkan" ünvanı vererek, projenin ilimizdeki çalışmalarını sunum halinde katılımcılara aktaracağız." dedi.

Dernek Başkanı Arif Sıddık Barata; "Yapılacak olan genel kurulun şimdiden gençlerimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyor, yılın ödüllerine layık görülen sivil toplum kuruluşlarına ve yürütme kuruluna seçilecek olan arkadaşlarımıza da başarılar diliyorum" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Ulusal Gençlik Parlamentosu 10. Genel Kurulu Ankara'da Yapılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement