Ulusal Meyvecilik, Arıcılık, Hayvancılık ve Tarım Günleri Başladı - Son Dakika
Yerel

Ulusal Meyvecilik, Arıcılık, Hayvancılık ve Tarım Günleri Başladı

Ulusal Meyvecilik, Arıcılık, Hayvancılık ve Tarım Günleri Başladı

Afyonkarahisar’ın Sultandağı ilçesinde bu yıl 3’üncüsü düzenlenen Ulusal Meyvecilik, Arıcılık, Hayvancılık ve Tarım Günlerinin açılışı gerçekleşti.

14.11.2016 13:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Afyonkarahisar'ın Sultandağı ilçesinde bu yıl 3'üncüsü düzenlenen Ulusal Meyvecilik, Arıcılık, Hayvancılık ve Tarım Günlerinin açılışı gerçekleşti.

Sultandağı Belediyesi salonunda gerçekleştirilen 3. Ulusal Meyvecilik Arıcılık ve Tarım Günleri'nin açılışına Vali Aziz Yıldırım'ın yanı sıra Sultandağı Kaymakamı M. Emin Güngör, İscehisar Kaymakamı Ali Altınkaynak, Sultandağı Belediye Başkanı Osman Acar, Çay ve Sultandağı Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Salih Kaygısız, ilçe ve belde belediye başkanları, il müdürleri ve ilçe protokolü katıldı.

Fuarın açılışında konuşan Vali Aziz Yıldırım, bu tür organizasyonların bölge için çok önemli olduğunu dikkat çekti. Yıldırım, "Fuarlar bir taraftan uzağı yakınlaştırdığı gibi bir taraftan da hangi sektörde hangi alanda açılmışsa o sektörde, o alanda faaliyet gösteren, o alanda ticaret yapan hatta ihracat yapan, üretim yapan firmaları bir araya getiriyor. Biz burada sadece kirazı soframızda görüp yiyoruz ama bunun arkasında büyük bir mutfak var. Bu mutfağı oluşturanlar da sizlersiniz. Sizler kıymetli insanlarsınız ve iyi ki varsınız. Burada fidanından, toprağının sürülmesine kadar, ilacından, paketlenmesine kadar, toplanmasından, pazara çıkarılmasına kadar ve bizim soframıza gelene kadar pek çok el emeği ve pek çok üretim aşaması gerçekleşmektedir. Bu aynı zamanda büyük bir emeğin bir araya gelmesi demektir. Hepiniz bu anlamda üretimin bir aşamasında, bir basamağında bulunarak katkı sağlamaktasınız. Bizler son ürünü elimize aldığımızda bunun farkına vararak yersek herhalde çok çok daha lezzetli olduğunu göreceğiz hep birlikte. Sultandağı'nda yıllardan beri kiraz üretiliyor, vişne üretiliyor, elma üretiliyor, kayısı üretiliyor, erik üretiliyor ama daha çok kirazıyla ve vişnesiyle tanıyoruz. Öyle fidanlar dikmeliyiz ki buraya bizim Sultandağı'nda bugüne kadar yediğimiz kirazın tadı hiçbir şekilde değişmemiş olsun. Aynı lezzet, aynı kalite, aynı dayanıklılık yine olmalı. Aksi takdirde biz de bu defa pazarda kaybetmeye başlarız" diye konuştu.

Vali Aziz Yıldırım ve beraberindekiler, fuar alanının yanında oluşturulan ve tarım aletlerinin sergilendiği bölümde bulunan traktör ve diğer zirai aletleri ilgiyle incelediler. - AFYONKARAHİSAR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ulusal Meyvecilik, Arıcılık, Hayvancılık ve Tarım Günleri Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement