Uluslararası 1. Altın Boğa Filmleri Festivali Sona Erdi - Son Dakika
Yerel

Uluslararası 1. Altın Boğa Filmleri Festivali Sona Erdi

Sinema sanatçısı Köksal: "Tarihimize baktığımızda Fatihimiz, Yüce Sultan Süleymanımız bir kez gelmişler, Anadolumuzdaki bütün kaleleri fethetmişler.

26.10.2014 13:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Artvin Belediyesince "doğa" temasıyla düzenlenen "Uluslararası 1. Altın Boğa Filmleri Festivali" sona erdi.

Artvin Ahmet Hamdi Tanpınar Kültür Merkezi'nde düzenlenen ve sinema sanatçısı Yılmaz Köksal ve Artvinli yönetmen Mehmet Yılmaz'ın onur konuğu olarak katıldığı gala, "Artvin Tanıtım Belgeseli" ile başladı.

Galaya, Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, İl Kültür ve Turizm Müdürü Hüseyin Ateş, AK Parti İl Başkanı Erkan Balta, davetliler ve sinemaseverler katıldı.

Sinemaseverlerle anılarını paylaşan Köksal, Artvin'in doğa güzelliği karşısında büyülendiğini ve kentin dünyada turizm kenti olarak öne çıkan birçok yerden çok daha güzel olduğunu söyledi.

Belediye Başkanı Kocatepe de Artvin'i kültür, sanat ve turizm merkezi haline getirmenin kendisinin görevi olduğunu ifade ederek, bu yöndeki çalışmalarının süreceğini söyledi.

Konuşmaların ardından Kocatepe, Köksal ve Yılmaz ile festivale katkılarından dolayı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş adına kardeşi Ahmet Topbaş'a Altın Boğa Filmleri plaketi takdim etti.

Artvin Belediyesince "gelecek nesillere kalıcı ve anlamlı birikimler aktarabilmenin en güzel yolunun sanatla olacağı" düşüncesiyle ilk kez gerçekleştirilen ve 4 gün süren festivalde, çocuk, genç ve yetişkin kategorilerinde 4'ü yerli 12'si yabancı olmak üzere 16 doğa filmi ve belgeseli sinemaseverlerle buluştu.

Festivalin galası, Doğa İçin Çal Grubu'nun konseriyle son buldu.

Galanın ardından Köksal ve Yılmaz, sinemaseverlerin sorularını yanıtladı.

Sanatçı Köksal, sinema hayatında 200'den fazla sinema filminin haricinde ömrünün çoğunu kamera önünde geçtiğini ifade ederek, "Altın Boğa Film Festivali'nin ilkinde bu onuru bana laik gören Artvin halkına ve Belediye Başkanına teşekkür ederim. Bu, bana büyük bir onur verdi. Türk sinemasının 100. yılını kutladığımız bir dönemde ben Türk sinemasına 57 yılımı verdim. Bir ömrün yarısını verdim. Her şeye rağmen mutluyum" dedi.

Sanat hayatına 1956'da Dormen Tiyatrosu'nda başladığını ve ilk filmlerini 1960 yılında " Horasan'dan gelen Bahadır" ve "Horasan'ın Üç Atlısı" isimli filmlerle Cüneyt Arkın ile çektiğini anlatan Köksal, "Tarihimize baktığımızda Fatihimiz, Yüce Sultan Süleymanımız bir kez gelmişler, Anadolumuzdaki bütün kaleleri fethetmişler. Biz de Cüneyt'le onların bir kere fethettiği kaleyi en az 10 kere fethettik" diye konuştu.

Köksal, "Çeko" filminin kendisi için bir dönüm noktası olduğunu belirterek, şunları söyledi:

"Hiçbir zaman filmlerde başrol oynamak istemedim. Çok güzel bir rolüm vardı, sinemada jönün yanındaki arkadaşı, onun hayatını kurtaran kişi oluyordum. Başrol için birçok teklif geldi ama ben hep reddediyordum. O dönem Türk sinemasının en büyük firmalarından biri olan Erman Film'den teklif gelince durdum. İlk başta kabul etmedim ama en sonunda kabul ettim ve 'Çeko' benim ilk başrol filmim oldu." - Artvin

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Uluslararası 1. Altın Boğa Filmleri Festivali Sona Erdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement