Uluslararası 10. Yörük Türkmen Şöleni Başlıyor - Son Dakika
Yerel

Uluslararası 10. Yörük Türkmen Şöleni Başlıyor

Uluslararası 10. Yörük Türkmen Şöleni Başlıyor

Balıkesir'de her yıl geleneksel olarak düzenlenen Yörük Türkmen Şöleni, bu yıl Uluslararası olarak “10.Balıkesir Uluslararası Yörük Türkmen Şöleni" adı altında gerçekleşecek.

02.05.2014 21:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balıkesir'de her yıl geleneksel olarak düzenlenen Yörük Türkmen Şöleni, bu yıl Uluslararası olarak "10.Balıkesir Uluslararası Yörük Türkmen Şöleni" adı altında gerçekleşecek.

10 Mayıs Cumartesi günü Atatürk Anıtına çelenk koyacak olan yörükler, ardından Kurtdereli Spor Salonu önünden yörük yürüyüşü yaparak Karesi Türbesini ziyaret edecek. Ardından yurt dışından gelen misafir ekipler Alihikmet Paşa Meydanında çeşitli gösteriler yapacak. Şölenin 2.ci günü ise Ayvatlar mahallesinde çeşitli etkinliklerle kutlanacak. Bu yıl gerçekleştirilecek Yörük Türkmen şöleni öncesi basın toplantısında bir araya gelen Yörük ve Türkmenler program hakkında bilgi verdiler. City Meats'te gerçekleştirilen toplantıya Altıeylül Belediye Başkanı Dr. Zekai Kafaoğlu, Oğuz Boyları Konfederasyonları Genel Başkanı Mehmet Özer, Genel Başkan Yardımcısı Nail Akkeçi, Balıkesir Karesi Yörükleri Federasyon Başkanı Adem Kır ve yönetim kurulu üyeleri katıldı. Toplantıda konuşan Oğuz Boyları Konfederasyonları Genel Başkanı Mehmet Özer, 2014 yerel seçimleri sonrası Başkanlığa seçilen Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz ve Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu'na görevlerinde başarılar diledi. Balıkesir Yörüklerine gösterdikleri çalışamalar ve katkılarından dolayı teşekkür eden Özer, "Büyükşehir Belediye Başkanımızdan Ayvatlar Yaylasının Yörük ve Kültür Merkezi haline getirmesini talep ediyoruz" dedi. Ardından konuşan Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu ise her yıl Ayvatlar'da yapılan Yörük Türkmen Şöleninin bu yıl Uluslararası düzenleneceğini ifade ederek, "Büyükşehir Belediye Başkanımız Ahmet Edip Uğur ve Belediyemizin katkıları ile Balıkesir'in tanıtımına katkı sağlayacak bu şölen bu yıl daha da coşkulu olacak. Balıkesir'deki Yörükler ile Anadolu'daki Yörük ve Türkmenleri bu şölende buluşacak. Yörük ve Türkmenlerin sosyal - kültürel yaşamlarını tüm vatandaşlarımız öğrenecek" dedi.

ÜNLÜ SANATÇI ORHAN HALMAZ KONSER VERECEK

Yörük Türkmen şöleninin anneler günü ile aynı haftaya denk gelmesi sebebiyle şölende aynı zamanda Devlet Ana olarak bilinen Ertuğrul Gazi'ni annesi Hayme ana'da anılacak. Yörük Türkmen şöleninin ikinci gününde sahne alacak olan ünlü Sanatçı Orhan Hakalmaz bir konser vererek şölene renk katacak. Vatan Şaşmaz ile Balıkesirli Semra Aman Akyürek'in sunuculuk yapacağı şölen için Toplu Taşıma Merkezi, Köylü Garajı ve kapalı spor salonu önünden vatandaşlar için ücretsiz araç kaldırılacağı bildirildi. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Uluslararası 10. Yörük Türkmen Şöleni Başlıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement