Uluslararası 23 Nisan Coşkusu - Son Dakika
Güncel

Uluslararası 23 Nisan Coşkusu

Uluslararası 23 Nisan Coşkusu

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Bağcılar’da renkli ve içeriği zengin festival ile kutlanıyor.

22.04.2014 13:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Bağcılar'da renkli ve içeriği zengin festival ile kutlanıyor. Değişik ülkelerden toplam 90 öğrencinin de katıldığı kutlamalar Bağcılar Meydanı'nda düzenleniyor.

Türk milletinin iradesini temsil eden Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılması ve Türk halkının egemenliğini ilan etmesi sebebiyle Bağcılar Meydanı'nda 23 Nisan etkinlikleri kapsamında programlar düzenleniyor. Yurt dışından misafir öğrencilerin de katıldığı festivali izlemek isteyen ilçe sakinleri meydana akın ediyor. Bosna Hersek, Kosova, Arnavutluk, Bulgaristan, Makedonya, Libya, Tataristan ve Dağıstan'dan misafir olarak gelen 90 öğrenci ve öğretmenleri bu anlamlı günde Bağcılarlılar yalnız bırakmadı. 21-23 Nisan tarihleri arasında ülkemizde bulunan 7-14 yaş aralığındaki misafir öğrenciler öğretmenleri eşliğinde meydandaki etkinliklerde yörelerine ait halk danslarından örnekler sunuyor. Üç gün süren festivalde Bağcılar'daki ilkokul öğrencileri de halk oyunlarından örnekler sergiliyor. Kukla, Jonglör ve Hacivat-karagöz gösterilerinin de sunulduğu festivalde tekteker bisiklet show da ilgi görüyor. Bağcılarlıların ilgiyle izlediği akrobat gösterisi ve tiyatro oyunları da geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da yoğun ilgi görüyor. Bağcılar Belediyesi Bilgi Evleri ile Engelliler Sarayı öğrencilerinin şiir dinletileri, şarkı sözleri ve kolbastı gösterileri de festivale renk katıyor.

Bağcılar Meydanı'ndaki gösteriler 10.00 ile 18.00 saatleri arasında sunuluyor.

"MİLLİ VE MANEVİ GÜNLERİMİZİ EN İYİ ŞEKİLDE DEĞERLENDİRİYORUZ"

Bağcılar Belediyesi olarak milli ve manevi değeri olan günleri hak edilen şekilde değerlendirdiklerini ifade eden Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, hemşehrilerinin düzenledikleri programlara gösterdikleri yoğun ilgiden de ayrıca mutluluk duyduğunu ifade etti. Birçok ülkenin öğrencilerinin de ülkemize gelerek düzenledikleri programlara katıldıklarını ifade eden Çağırıcı, "Bağcılarlı kardeş ailelerimizin evlerinde misafir ettiğimiz konuk öğrenciler bizim gelenek ve göreneklerimizi yakından tanıyorlar. Sosyal ve kültürel gezilerimiz sırasında onlara tarihi zenginliklerimizi ve tarihi kişiliklerimizi de anlatıyoruz. Misafir öğrencileri ilçemizde ağırlamaktan dolayı da ayrı bir mutluluk duyuyorum" dedi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Uluslararası 23 Nisan Coşkusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement