Uluslararası 8'nci Eskişehir Karikatür Festivali - Son Dakika
Yerel

Uluslararası 8'nci Eskişehir Karikatür Festivali

Aktifelsefe Yeni Yüksektepe Kültür Derneği Eskişehir Şubesi’nin Anadolu Üniversitesi ile ortaklaşa gerçekleştirdikleri Uluslararası 8'nci Eskişehir Karikatür Festivali'nin bu yıl 2-30 Aralık tarihleri arasında gerçekleşeceği açıklandı.

23.07.2014 14:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aktifelsefe Yeni Yüksektepe Kültür Derneği Eskişehir Şubesi'nin Anadolu Üniversitesi ile ortaklaşa gerçekleştirdikleri Uluslararası 8'nci Eskişehir Karikatür Festivali'nin bu yıl 2-30 Aralık tarihleri arasında gerçekleşeceği açıklandı.

Aktiffelsefe Halkla İlişkiler ekibi festivali tüm dünyadaki karikatüristlere duyurmaya şimdiden başladı. Geçtiğimiz yıllarda 7'ncisi "Felsefe" temasıyla gerçekleşen festivale 38 ülkeden,137 karikatürist toplamda 444 eserle katılmıştı.

Festivalde, Anadolu Üniversitesi ve Anadolu Üniversitesi Karikatür Sanatını Araştırma ve Uygulama Merkezi Eğitim Karikatürleri Müzesi paydaş olarak yer alıyor. Festival danışmanlığını her yıl olduğu gibi Karikatürist Tan Oral yapıyor. Tan Oral bu yılki festival logosunu da çizdi. Yine bu yıl da festivalle ilgili başta Eğitim Karikatürleri Müzesi olmakla birlikte, birçok yerde sergiler düzenlenecek, festivalle ilgili yurtdışından da karikatürist konukların katılacağı bir panel gerçekleşecek, bunun dışında festival kapsamında gönüllülük temalı tiyatro ve müzik dinletisi de yer alacak.

Konuyla ilgili açıklama yapan Aktiffelsefe Halkla İlişkiler Sorumlusu Bengü Özdemir: "Bu yıl da yine aynı coşkuyla gerçekleştireceğimiz festival, hem Eskişehir için hem de karikatür sanatı için her zaman büyük bir kültürel zenginlik. Eskişehir'in adını tüm dünyadaki karikatüristlere duyuruyoruz, ayrıca festivali gerçekleştirmekteki en önemli amaçlardan biri karikatür sanatına ve bu sanatın duyurulmasına kendi çabalarımızla destek vermek. ve konu olarak belirlenen, "Gönüllülük" erdemine dikkat çekmek tabii ki. Eskişehir'de de karikatür sanatıyla ilgilenen herkesi festivale katılmaya davet ediyoruz" diye belirtti. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Uluslararası 8'nci Eskişehir Karikatür Festivali - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement