Uluslararası Ali Dağı Yamaç Paraşütü Yarışması - Son Dakika
Güncel

Uluslararası Ali Dağı Yamaç Paraşütü Yarışması

Kayseri'nin Talas ilçesinde belediye tarafından 5'incisi düzenlenen yarışma, gösteri uçuşlarıyla başladı.

17.08.2014 15:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Talas ilçesinde belediye tarafından 5'incisi düzenlenen Uluslararası Ali Dağı Yamaç Paraşütü Yarışması, gösteri uçuşlarıyla başladı.

Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, törende, hazırladıkları yeni proje sayesinde Ali Dağı'nın Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden biri olacağını söyledi.

Dağın eteklerinde 14 kilometrelik yürüyüş, bisiklet ve binicilik pisti oluşturacaklarını ifade eden Palancıoğlu, "Şu anda proje hazırlanıyor. Son aşamasına gelinen çalışmada izinleri alıyoruz. Projeyi gerçekleştirdiğimizde hem Kayseri halkı hem de sporcular akın akın buraya gelecektir" dedi.

Ali Dağı'nda yelken kanat gibi farklı hava sporları da gerçekleştirildiğini anımsatan Palancıoğlu, şöyle devam etti:

"Yaklaşık 10 yılda 15'in üzerinde düzenlenen yarışmalara binin üzerinde sporcu katıldı. Bugün gerçekleştireceğimiz yarışma için de şu ana kadar 30'u yabancı 80 kişi kayıt yaptırdı. Bunun 20'sini kadın sporcular oluşturuyor. Bu tür yarışmalarda Ali Dağı'nda 120 civarında sporcu yarışabiliyor. 5 gün sürecek turnuvanın sonunda cuma günü yapılacak törenle dereceye girenlere ödüllerini vereceğiz."

Türk Hava Kurumu (THK) Disiplin Kurulu Başkanı Erhan Eğilmez de bu tür yarışmaları önemsediklerini belirterek, "Şehrimizde bir havacılık merkezi kurulması için çalışmalarımıza devam ediyoruz. İnşallah önümüzdeki yıllarda Kayseri'de, kendi havacılık merkezimizde, havacılıkla ilgili tüm sporları yapar hale geleceğiz" ifadelerini kullandı.

AK Parti Kayseri Milletvekili Yaşar Karayel ise Talas'ın turizm sektörüne hizmet ettiğini söyledi.

Bu tür yarışmaların düzenlenmesinin oldukça zor olduğunu kaydeden Karayel, "Belediye başkanlarımıza teşekkür ediyorum. Hem Kayseri'nin hem de Talas'ın tanıtımını sağlayan bu tür yarışları her zaman destekliyoruz. Önümüzdeki yıllarda inşallah bu dağa bir teleferik sistemi kurarak, Kayseri'nin tanıtımına büyük hizmet etmiş olacağız" diye konuştu.

AK Parti Kayseri Milletvekili Pelin Gündeş Bakır da yarışmanın hayırlı olmasını dileyerek, Ali Dağı'nın turizm potansiyeline sahip bir yer olduğunu ifade etti. - Kayseri

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Uluslararası Ali Dağı Yamaç Paraşütü Yarışması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement