Uluslararası Altın Ok Atlı Okçuluk ve Savaş Sanatları Festivali - Son Dakika
Yerel

Uluslararası Altın Ok Atlı Okçuluk ve Savaş Sanatları Festivali

Balıkesir Karesi Belediyesi tarafından düzenlenen "Uluslararası Altın Ok Atlı Okçuluk ve Savaş Sanatları Festivali", kortej yürüyüşü ile start aldı.

23.04.2015 17:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balıkesir Karesi Belediyesi tarafından düzenlenen "Uluslararası Altın Ok Atlı Okçuluk ve Savaş Sanatları Festivali", kortej yürüyüşü ile start aldı.

Zağnos Paşa Camisi'nden başlayan yürüyüş, Anafartalar Caddesi, Kızılay Caddesi, Hükümet Caddesi ve Milli Kuvvetler Caddesi'nden geçildikten sonra Karesi Belediye Binası önünde son buldu.

7 ülkeden 18'i yabancı olmak üzere 35 atlı sporcunun katılacağı festival hakkında bilgi veren Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, at ve okun Türk Tarihi'nde önemli bir yere sahip olduğunu söyledi.

Türkiye'nin yanı sıra Finlandiya, Polonya, İran, Malezya, Katar, Ukrayna ve Bulgaristan'dan atlı sporcuların katıldığı, 2 gün sürecek festivalde çeşitli yarışmaların yapılacağını dile getiren Yılmaz, şunları kaydetti:

"7 ülkeden sporcular festivalimize katılmak için şehrimize geldi. Türkiye'den Kayseri, Ankara, Sivas, Kocaeli, Tokat, Erzurum, Konya, İstanbul, Balıkesir ve Nevşehir'den atlı sporcular katılıyor. 2 gün sürecek yarışmaların ardından gösterilerimiz olacak. Bu festivali yapmamızın sebebi, aslımız ve neslimiz olan, bizim gerçek kültürümüz olan yörük, at, ok ve yay. Peygamber Efendimizin yay ile ilgili en az 40 hadisi var. Ok ve yayla ilgili ata sözlerimiz var ama çoğumuz eline bir yay alıp, ok atmamıştır. Türk yayının dünyada yeri var. Tozkoparan İskender gibi. 830 metre uzağa ok attığı söylenir. Kalkanları delen ok atma taktiklerimiz var tarihte. Bunun devamını sağlayacağız."

Konuşmanın ardından festival etkinliklerinin yerleri ve saatlerinin duyuruları yapıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Uluslararası Altın Ok Atlı Okçuluk ve Savaş Sanatları Festivali - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement