Uluslararası Antalya Üniversitesi Kültür Şenlikleri - Son Dakika
Güncel

Uluslararası Antalya Üniversitesi Kültür Şenlikleri

Uluslararası Antalya Üniversitesi'nin bu yıl ikincisini düzenlediği UAÜ Global Fair Kültür Şenliklerine 73 ülkeden öğrenciler katıldı.

13.05.2014 16:22  Güncelleme: 16:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Uluslararası Antalya Üniversitesi'nin (UAÜ) bu yıl ikincisini düzenlediği UAÜ Global Fair Kültür Şenliklerine 73 ülkeden öğrenciler katıldı. Global Fair Kültür Şenlikleri, dans gösterisi, ülke tanıtım stantları, salon gösterileri ve üniversite müzik gruplarının konserleriyle başladı.

UAÜ Rektörü Prof. Dr. Cihat Göktepe, kültürlerarası şenliğin bahar şenliklerinden farklı olduğunu belirterek şöyle konuştu: "Çok kültürlü öğrencilerimizin kültürlerini tanıtmasından yola çıkarak böyle bir organizasyonu kurguladık. Burada herkes kendine ait değerleri yansıtabilecek. Öğrencilerimizin üçte birinin yabancı olduğu bir ortamda güzel şeylerin olacağı kanaatindeyiz. Öğrencilerimizin derslerindeki başarılarını bu tip faaliyetlerle destekleyerek motivasyonlarını artırmayı hedefliyoruz."

Moğolistan'dan gelerek UAÜ'de eğitim gördüğünü söyleyen Binderya Munkhbaatar, farklı ülkelerden öğrencilerle bir arada olmaktan mutluluk duyduğunu ifade etti. Kırgız öğrenci Akbaraly Kambaraly da, "Amacımız her ülkeden insanların bir araya gelerek nasıl iyi bir şekilde yaşanacağını göstermektir" dedi.

Şenlik bu akşam saat 20.00'de Murat Dalkılıç'ın konseriyle sona erecek. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Uluslararası Antalya Üniversitesi Kültür Şenlikleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement