Uluslararası Antepfıstığı Kültür ve Sanat Festivali - Son Dakika
Güncel

Uluslararası Antepfıstığı Kültür ve Sanat Festivali

Bu yıl dokuzuncusu düzenlenen etkinlik, kortej yürüyüşüyle başladı.

18.09.2014 20:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bu yıl dokuzuncusu gerçekleştirilen "Uluslararası Antepfıstığı Kültür ve Sanat Festivali", kortej yürüyüşüyle başladı.

Festival Parkı'nda başlayan etkinliğe, Romanya, Endonezya, Gürcistan, KKTC, Rusya, Makedonya, Çek Cumhuriyeti ile Türkiye'nin çeşitli illerinden gelen halk dansları topluluklarının yanı sıra protokol üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Festival alanında kent kültürünü yansıtan ürünlerin satışa çıkarıldığı stantlar açıldı.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, açılışta yaptığı konuşmada, fıstığın Gaziantep için gelenek, örf, bereket, ekonomi ve mutfağın baş tacı anlamına geldiğini, bu yüzden de festivali çok önemsediklerini söyledi.

Bu yıl 9'uncusu gerçekleştirilen festivali her yıl daha da geliştirerek gelecek kuşaklara aktarmak istediklerini anlatan Şahin, şöyle konuştu:

"Fıstık bizim alın terimiz, duamız, aşımız, yuvamızın neşesi ve en önemli geçim kaynağımız. O yüzden biz daha fazla nasıl fıstık üretebiliriz diye çalışıyoruz. Bu noktada milletvekillerimiz, oda başkanlarımız ve Ankara'daki büyüklerimiz ellerinden gelen çabayı gösteriyor. Yıllık 120 bin ton olan üretimi 300 bin tona çıkarma hedefindeyiz. Bu hedef doğrultusunda fidan desteği başta olmak üzere sulamadan enerji teminine kadar her alanda uğraş veriyoruz. Biz fıstığı daha fazla nasıl üreteceğiz, nasıl daha fazla katma değer elde edebiliriz diye düşünürken, daha da önemlisi bu ürünü daha fazla nasıl uluslararası piyasaya taşıyacağız sorusunun cevabını arıyoruz."

Bazı milletvekilleri ve sivil toplum örgütü temsilcilerinin yaptığı açılış konuşmalarının ardından festival ateşi yakıldı.

Daha sonra protokol üyeleri, dans toplulukları ve gösteri ekiplerinin katılımıyla bando takımı eşliğinde kortej yürüyüşü yapıldı.

Festival, 21 Eylül Pazar gününe kadar sürecek. - Gaziantep

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Uluslararası Antepfıstığı Kültür ve Sanat Festivali - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement