Uluslararası Atatürk Kültür Ve Sanat Festivali - Son Dakika
Yerel

Uluslararası Atatürk Kültür Ve Sanat Festivali

Amasya'da 12-22 Haziran günleri arasında gerçekleştirilen "Uluslararası Atatürk Kültür ve Sanat Festivali", kapsamında Amasya 7. Altın Elma Türk Sanat Müziği Beste Yarışması düzenlendi

20.06.2011 11:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Amasya'da 12-22 Haziran günleri arasında gerçekleştirilen "Uluslararası Atatürk Kültür ve Sanat Festivali", kapsamında Amasya 7. Altın Elma Türk Sanat Müziği Beste Yarışması düzenlendi.

Ulu Önder Atatürk'ün Amasya'ya gelişi ve Cumhuriyet'in doğum belgesi "Amasya Tamimi"nin yazılarak yayımlanmasının 91. yıldönümü dolayısıyla kutlanan "Uluslararası Atatürk Kültür ve Sanat Festivali" etkinlikleri sürüyor.

Etkinlikler kapsamında düzenlenen 7. Altın Elma Türk Sanat Müziği Beste Yarışması Amasya Belediye Başkanlığı tarafından Yavuz Selim Meydanı'nda yapıldı.

TRT Müzik Kanalı ve TRT 4'te canlı olarak yayınlanan Mustafa Yolaşan'ın sunumunu yaptığı yarışmaya 424 eserden 10 eser finale katılabilmeye hak kazandı.

Amasya 7. Altın Elma Türk Sanat Müziği Beste Yarışması'nda çeşitli bestekarların bulunduğu jüride Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir ise jüri başkanlığını üstlendi. Konuk Sanatçı Ayşe Taş'ın sahne aldığı yarışmada TRT Sanatçıları Tuğçe Becerikli, Bedi Seda Gökkadar, Alp Arslan ve Nusret Yılmaz sevilen şarkıları seslendirdi.

Yarışmanın sonunda Ömür Gençer'in bestelediği Sevinç Atal'ın sözlerini yazdığı "Rüzgar Gibi Geçti En Güzel Yıllar" adlı eser birinci, Suat Yıldırım'ın bestelediği İbrahim Taşdemir'in sözlerini yazdığı "Her Güzelin Elbet Bir Kusuru Vardır" adlı eser ikinci, Faruk Şahin'in bestelediği Mustafa Arif Arık'ın sözlerinin yazdığı "Aman Dostlar El Vurmayın Yarama" adlı eser üçüncü seçildi.

Yarışmada birinciye 5, ikinciye 4, üçüncüye 3 bin ve finale katılmaya hak kazanan 7 besteye ise bin 500'er TL ödül verildi.

Etkinliğe Amasya Valisi Halil İbrahim Daşöz, eşi Nilgün Daşöz, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Akyürek, Cumhuriyet Başsavcısı Ferudun Süzer, İl Emniyet Müdürü Ayhan Acet, kurum ve kuruluşun yetkilileri ile Belediye Başkan Yardımcıları Osman Akbaş'ında aralarında yer aldığı çok sayıda davetli katıldı.

- AMASYA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Uluslararası Atatürk Kültür Ve Sanat Festivali - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement