Uluslararası Atatürk, Kültür ve Sanat Festivali Başladı - Son Dakika
Güncel

Uluslararası Atatürk, Kültür ve Sanat Festivali Başladı

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : "Atatürk ve Bayrağa Saygı" yürüyüşünden görüntüler -Atatürk Anıtına çelenk koyulması ve saygı duruşu Geçit töreni katılan gruplardan detaylar -Amasya Valisi Salih Işık'ın konuşması "Uluslararası Atatürk Kültür ve Sanat Festivali" başladı Amasya'da düzenlenen Uluslararası Atatürk, Kültür ve Sanat Festivali başladı.

13.06.2016 01:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

"Atatürk ve Bayrağa Saygı" yürüyüşünden görüntüler

-Atatürk Anıtına çelenk koyulması ve saygı duruşu

Geçit töreni katılan gruplardan detaylar

- Amasya Valisi Salih Işık'ın konuşması

"Uluslararası Atatürk Kültür ve Sanat Festivali" başladı

Amasya'da düzenlenen Uluslararası Atatürk, Kültür ve Sanat Festivali başladı.

Amasya Valisi Salih Işık, Belediye Başkanı Cafer Özdemir, protokol üyeleri ve vatandaşların katılımıyla, Mustafa Kemal Atatürk 'ün Amasya'ya gelişinde karşılandığı Cülüs Tepe'den başlayan ve Yavuz Selim Meydanı'na kadar süren "Atatürk ve Bayrağa Saygı" yürüyüşü yapıldı.

Meydanda saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından, Atatürk'ün Amasya'ya gelişinde halka hitaben yaptığı konuşması okundu.

Vali Işık, yaptığı konuşmada, ecdadımızın sergilediği olağanüstü gayrete ve milli mücadeleye tam destek veren Amasyalılara saygının bir ifadesi olarak çeşitli etkinlikler düzenlediklerini söyledi.

Amasya'nın Türkiye Cumhuriyetinin kurulmasına giden yolda önemli bir kilometre taşı olduğunu ifade eden Işık, şunları kaydetti:

"Bu kapsamda her yıl Valiliğimiz ve Amasya Belediye Başkanlığımızın ortak çalışmaları ile düzenlenen Amasya Uluslararası Atatürk Kültür ve Sanat Etkinlikleri içerisinde düzenlenen tarih, kültür ve sanat etkinlikleri büyük önem taşımaktadır.12 – 22 Haziran 2016 tarihleri arasında kutlayacağımız bu anlamlı günün 97. yıl dönümünde Amasyalılar ile yerli ve yabancı misafirlerimizin büyük ilgi göstereceğini düşündüğümüz etkinliklerimize herkesi davet ederken, tüm Amasyalıların bu onur gününü kutluyorum."

Konuşmaların ardından yerli ve yabancı halk oyunları ekipleri gösteri sundu. Festivalin ilk günü, tören geçişiyle son buldu.

Fotoğraf sergileri, ilçe geceleri, konserler ve yarışmalarla devam edecek festival, 22 Haziran'da sona erecek.

Uluslararası Atatürk, Kültür ve Sanat Festivali Başladı
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Uluslararası Atatürk, Kültür ve Sanat Festivali Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement