"İran, UAEA ile Tam İş Birliği Yapmalı" - Son Dakika
Güncel

"İran, UAEA ile Tam İş Birliği Yapmalı"

ABD Enerji Bakanı Ernest Moniz, "İran, UAEA ile tam iş birliği yapmalı." dedi.

22.09.2014 23:19  Güncelleme: 23:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ABD Enerji Bakanı Ernest Moniz, nükleer programıyla ilgili kaygıları gidermesi için İran'ın Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı (UAEA) ile iş birliği yapması gerektiğini söyledi.

Moniz, UAEA 58'nci Genel Kurulu'nda, nükleer silahların rol ve sayılarının azaltılmasının ABD'nin ulusal güvenlik stratejisinin bir parçası olduğunu belirtti. Moniz, ABD'nin, Soğuk Savaş'tan beri zirvede olan nükleer stoklarını yüzde 85 oranında azalttığını ifade etti.

Nükleer silahların yayılmasının önlenmesinin ABD'nin üst düzey öncelikleri arasında yer aldığını dile getiren Moniz, üye devletlerin yükümlülüklere uymamasının hoşgörülemeyeceğini vurguladı.

UAEA'nın, İran'ın nükleer programıyla ilgili kaygıları çözme çabalarını ve nükleer yükümlülüklerini soruşturmada önemli rol oynamasını memnuniyetle karşıladığını aktaran Moniz, "İran'ı, nükleer programının muhtemel askeri boyutuyla ilgili kaygıları gidermek için Ajans ile tam iş birliği yapmaya çağırıyorum" dedi.

Suriye ve Kuzey Kore'yi de Ajans ile iş birliği yapmaya davet eden Moniz, UAEA'nın, ilan edilmemiş nükleer programlarla ilgili araştırma ve denetleme imkanına sahip olması gerektiğini kaydetti. - Viyana

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 'İran, UAEA ile Tam İş Birliği Yapmalı' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement