Uluslararası Bayburt Dede Korkut Kültür Sanat Şöleni Başladı - Son Dakika
Güncel

Uluslararası Bayburt Dede Korkut Kültür Sanat Şöleni Başladı

Bayburt Belediyesince 22'ncisi düzenlenen Uluslararası Bayburt Dede Korkut Kültür Sanat Şöleni başladı.

13.07.2016 18:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bayburt Belediyesince 22'ncisi düzenlenen Uluslararası Bayburt Dede Korkut Kültür Sanat Şöleni başladı.

Kent merkezine bağlı Masat köyünde bulunan Dede Korkut Türbesi ziyaretiyle başlayan şölen, Cumhuriyet Meydanı'ndaki açılış programıyla devam etti.

Bayburt Valisi İsmail Ustaoğlu, programda yaptığı konuşmada, Dede Korkut'un Türk toplumunun önemli tarih ve medeniyet kaynaklarından biri olduğunu, Kırgızistan'dan Özbekistan'a, Türkmenistan'dan Azerbaycan'a ve Türkiye'ye kadar çok geniş bir coğrafyada destan olup söylendiğini belirtti.

Bayburt'un günümüzde bu kültürel mirasın yaşatıldığı yörelerin başında geldiğine vurgu yapan Ustaoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Şölenler gurbet ile sılanın birleşmesine vesile oluyor. Ortak bir geçmişi yaşayan ve ortak bir gelecek ideali taşıyan insanların bir arada kaynaşmasına işte bu şölenler sayesinde el birliğiyle vesile oluyoruz. Onun için Dede Korkut Uluslararası Kültür Sanat Şölenleri sadece Bayburt'un kültür ve sanat hayatına katkı sağlamakla kalmayıp aynı zamanda sıla ile gurbet arasında bir köprü oluşturma noktasında da önemli bir hizmeti yerine getirmektedir."

Ustaoğlu, herkesin bu köprünün temellerini daha da sağlamlaştırmak ve köprünün üzerinde selamlaşmalara vesile olabilmek için daha fazla çaba göstermesi gerektiğini ifade ederek, "Zira Dede Korkut Uluslararası Kültür Sanat Şölenleri herhangi bir şölen değildir. Geçmişten ilham alan ve bu geçmiş üzerinden Türk dünyasını bir araya getirme potansiyeli olan bir şölendir. Bu bilinç içerisinde hareket ederek ve mümkün olan en üst düzeyde katılım sağlayarak bu festivali gerçekleştirmeye çalışıyoruz." diye konuştu.

Belediye Başkanı Mete Memiş, Dede Korkut'un Türk edebiyatının, kültürünün ve Türk kültür tarihinin vazgeçilmez şahsiyeti olduğunu söyledi.

Dünya Türklüğünün vazgeçilmezi olan ve dünya Türk kültür ve edebiyatına yön veren Dede Korkut'u hem şu anki nesle tanıtmak hem de geleceğe aktarmak adına yapılması gereken ne varsa yerine getirilmesi gerektiğini anlatan Memiş, şunları kaydetti:

"Şunu unutmayalım, geçmişini tanımayan, geçmişini doğru öğrenememiş nesiller geleceğe doğru istikametlerini iyi ve kararlı şekilde devam ettiremez. Geleceğimizi doğru inşa etmek adına, bu şehri, bu aziz Bayburt'u gönlümüzdeki yere taşımak adına en önemli değerlerimiz olan kültür değerimizi, Dede Korkutumuzu da geleceğe aktarmak zorundayız."

Konuşmaların ardından Vali Ustaoğlu ve Belediye Başkanı Memiş ile diğer protokol üyeleri ikramiyeli şölen balonları uçurdu.

Şölenin ilk gün programı yurt içi ve yurt dışından gelen halk oyunları ekiplerinin gösterileriyle tamamlandı.

Uluslararası Bayburt Dede Korkut Kültür Sanat Şöleni açılış programına, Garnizon Komutanı Jandarma Albay İbrahim Ayhan Vural, Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun, İl Emniyet Müdürü İsa Bülent Kaya, davetliler ile vatandaşlar katıldı.

Şölen, 17 Temmuz Pazar günü sona erecek.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Uluslararası Bayburt Dede Korkut Kültür Sanat Şöleni Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement