Uluslararası Bisiklet Turu Didim'e Ulaştı - Son Dakika
Yerel

Uluslararası Bisiklet Turu Didim'e Ulaştı

Uluslararası Bisiklet Turu Didim\'e Ulaştı

Cross Border Cycling Event CBCE projesi, Avrupa Birliği, Uluslararası Spor ve Kültür Birliği-ISCA ve Avrupa Bisikletçiler Federasyonu’nun (ECF) organizasyonunda 20 Temmuz-13 Eylül 2015 tarihleri arasında gerçekleşecek ve Muğla’dan başlayıp Brüksel’de son bulacak olan Uluslararası Bisiklet Turu (All Routes Lead to Brussels) ikinci etabında bisikletçiler Didim’e ulaştı.

28.07.2015 18:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cross Border Cycling Event CBCE projesi, Avrupa Birliği, Uluslararası Spor ve Kültür Birliği-ISCA ve Avrupa Bisikletçiler Federasyonu'nun (ECF) organizasyonunda 20 Temmuz-13 Eylül 2015 tarihleri arasında gerçekleşecek ve Muğla'dan başlayıp Brüksel'de son bulacak olan Uluslararası Bisiklet Turu (All Routes Lead to Brussels) ikinci etabında bisikletçiler Didim'e ulaştı.

4 kişiden oluşan Eurovelo Bisiklet Ggrubu üyeleri, bugün saat 11.00'de Dalyan kavşağında Didim Bisiklet Kulübü Derneği ile Milas Bisiklet Kulübü Derneği üyelerince karşılandı. Bisikletçilerden oluşan grup daha sonra pedallayarak önce Akyeniköy'e daha sonra Milet Harabelerini ziyaret etti. Ardından Akköy üzerinden Didim'e hareket eden grup Apollon Tapınağı önünde karşılandı.

Grubu karşılayanlar arasında Didim Kaymakamı İskender Yönden, Didim İlçe Emniyet Müdürü Özgür Selçuk, DİTAB Başkanı Sevinç Karataş, CHP İlçe Başkanı Gökmen Karataş ile Didimli bisiklet sevenler yer aldı. Grup Apollon Tapınağında kısa süre dinlenmenin ardından birlikte pedal çevirerek Atatürk Bulvarı üzerinden Altınkum'da bulunan belediyeye ait Barış Parkına geldi.

Yol boyunca İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince güvenlik tedbiri alırken, Emniyet Müdürlüğü bünyesindeki bisikletli polislerde grupla birlikte hareket etti. Barış parkında sona eren bisiklet etkinliği sonrasında grup üyelerine ve katılımcılara ikramlarda bulunuldu. Belediye Başkanı Deniz Atabay'da grup üyeleriyle barın parkında bir araya geldi.

Gerçekleştirilen etkinlikle ilgili bilgiler veren Enverçevko Derneği Başkanı ve Eurovelo'nun Türkiye Koordinatörü ve Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Öğretim Görevlisi Feridun Ekmekçi 4 kişilik grupla Brüksel'e kadar 2700 km pedal basacaklarını belirterek "Moving haftasının koordinasyonunu sağlıyoruz. 2005 yılında önerdiğimi 'şimdi bisiklet Zamanı'nın Didim ayağındayız. Muğla'dan yola çıktık. Didim ikinci durağımız; buraya kadar 40 km pedal bastık. Apollon Tapınağına geldik. Yerel yönetimlerin desteğiyle burada İzmir'e geçeceğiz. Brüksel'e kadar pedal basacağız. 4 kişilik bir takımımız var. 2700 km pedalımız var. 9 Eylül'de Brüksel'de olacağız. Yerel yönetimlerle aktivitenin, hareketsiz yaşamın zararlarından bahsedeceğiz. Bisikletin çevre dostu olduğunu, sağlıklı yaşam için önemini anlatacağız ve sağlıklı yaşama katkı sunduğu içinde seviyoruz" dedi.

4 kişilik bisiklet grubunda Eurovelo'nun Türkiye Koordinatörü ve Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Öğretim Görevlisi Feridun Ekmekçi ile beraber Adnan Çangır, Emel Çalkan ve Serhat Değimli'de yer alırken grubun yarın İzmir'e hareket edeceğiz öğrenilirken grubun 15 ülkeden Eurovelo rotasının geçeceği öğrenildi. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Uluslararası Bisiklet Turu Didim'e Ulaştı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement