Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali Başladı - Son Dakika
Güncel

Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali Başladı

Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali Başladı

Haber-Kamera: Güven USTA / İstanbul DHADünya Festivaller Birliği (CIOFF) tarafından dört kez dünyanın en iyi festivali seçilen Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali'nin 17'ncisi başladı.

02.08.2016 02:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Haber-Kamera: Güven USTA/ İstanbul DHA

Dünya Festivaller Birliği (CIOFF) tarafından dört kez dünyanın en iyi festivali seçilen Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali'nin 17'ncisi başladı. Festival için bugün Taksim Meydanı Atatürk Anıtı'na 37 ülkenin sanat temsilcileriyle çelenk konuldu. Festival kapsamında 37 ülkeden toplam sanat elçisinin katılımıyla gerçekleştirilecek olan festival 6 Ağustos tarihinde sona erecek. Bugün festival kapsamında Büyükçekmece Kültür Park içinde yer alan Kemal Sunal Amfi Tiyatro'da açılış gecesi düzenlendi. Gecede sanatçı Fatih Erkoç konser verirken, sanat elçileri ve vatandaşlar doyasıya eğlendi. Altınköprü Halk Dansları Topluluğu isimli grup sahneye çıkıp dans gösterisi yaptı. Konserin ardından festivale katılan ülkelerin folklor grupları yerel kıyafetleri ile sahneye çıkıp toplu fotoğraf verdi. Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün de sahneye çıkarak açılış gecesine katılan herkese teşekkür etti.

"DEMOKRASİ NÖBETLERİ"NE KATKI

Festival kapsamında "Demokrasi Nöbetleri'ne katkı amacıyla "Egemenlik ve Demokrasi Konserleri" düzenlenecek.

ÖDÜLLER

Festival'de kapsamında Festival komitesi ve Halk Komitesi kültür-sanat ve basın dalında ödüller verecek. Ödüllerin sahipleri belli olurken, Basın dalında yaşam boyu başarı ödülünü Aydın Boysan, Yılın basın başarı ödülü İrfan Değirmenci, Sanat dalında yaşam boyu başarı ödülü Selda Alkor, Sanat dalında yaşam boyu başarı ödülü Ediz Hun'un olacak.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement