Uluslararası Çeşme Veteran Masa Tenisi Turnuvası Sona Erdi - Son Dakika
Spor

Uluslararası Çeşme Veteran Masa Tenisi Turnuvası Sona Erdi

Uluslararası Çeşme Veteran Masa Tenisi Turnuvası Sona Erdi

İzmir Veteran Masa Tenisçileri Spor Kulübü Derneği (İZVET) tarafından Çeşme Belediyesi’nin katkılarıyla Uluslararası Veteran Masa Tenisi Turnuvası düzenlendi.

17.04.2016 19:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir Veteran Masa Tenisçileri Spor Kulübü Derneği (İZVET) tarafından Çeşme Belediyesi'nin katkılarıyla Uluslararası Veteran Masa Tenisi Turnuvası düzenlendi.

Çeşme Kapalı Spor Salonu'nda düzenlenen turnuvaya, 25'i kadın, 200 sporcu katıldı. Türkiye'den 17 ilden, yurt dışından ise sadece Yunanistan ve Norveç'ten birer sporcunun katıldığı turnuva, 16-17 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirildi.

Turnuvaya katılan en genç sporcu 30 yaşındaki Yusuf Şengül olurken, en yaşlı sporcu ise geçmiş yıllarda Karşıyaka Spor Kulübü'nün başkanlığını da yapmış olan 76 yaşındaki Coşkun Süer oldu.

"VETERAN, SAYGIDEĞER VE SPORCU KİŞİLİĞİ OLAN OYUNCU DEMEK"

Oldukça çekişmeli geçen turnuva ile ilgili bilgi veren İzmir Veteran Masa Tenisçileri Spor Kulübü Derneği (İZVET) Başkanı Tolga Özdemir, Uluslararası Veteran Masa Tenisi Turnuvası'nın bu yıl üçüncüsünü düzenlediklerini ifade ederek, "Veteran, saygıdeğer ve sporcu kişiliği olan oyuncu demektir. Halk arasında 'Yaşlı oyuncular' diye anılıyor. Ama biz yaşlı diye nitelendirmiyoruz. Saygıdeğer ve sporu bir kültür edinmiş insanların bir araya gelmesiyle oluşan bir kulübüz. Türkiye'deki 4-5 kulüpten birisiyiz. Diğer Veteran Kulüpleri ile de dayanışma içindeyiz. Yıl içinde 5-6 uluslararası, 2-3 tane de yurt içi turnuvamız var. Masa tenisi, günden güne popülaritesini arttıran bir spor dalı. Gelişmişlikle ve kültür seviyesinin artmasına paralel olarak potansiyeli artan bir spor dalı" olduğunu söyledi.

"AMACIMIZ, MASA TENİSİNİ KİTLE SPORU YAPMAK"

Çeşme'de iki gün süren turnuva boyunca, ferdi, çiftler ve karışık çiftler kategorilerinde belirli yaş gruplarında maçlar oynandığını belirten Tolga Özdemir, "76 yaşında sporcumuz var. Ayrıca dünyanın dört bir tarafından gelen sporcularımız da var. Bu yıl biraz katılım az oldu. Terör olayları nedeniyle, yurt dışından fazla ilgi alamadık. Yurt dışından 2 sporcumuz var, ama yurt içinden 17 ilden gelen çok sayıda sporcumuz var. Amacımız, her geçen gün bu spor dalının kitle sporu haline gelmesi için bize düşen her şeyi yapıyor olmak. Masa tenisi, performans sporu olarak da biliniyor. Eğer kitle sporu olarak popülaritesini arttırabilirsek, bunun performans tarafının etkisi çok büyük. Bu anlamda bunu kendimize misyon edinmiş durumdayız. Çeşme'de iki gün boyunca hem kıran kırana maçlar yapıldı, hem de sosyalleşildi. Aynı zamanda globalleşiyoruz. Bu anlamda kendimizi şanslı hissediyoruz. Birlikte olmaktan çok mutluyuz" diye konuştu.

2 gün süren karşılaşmalar sonucunda 40-49 yaş kadınlarda Gayret İşseven, 50 yaş üstü Işık Ertufan ferdi kategoride birinciliği elde ederken, ferdi erkeklerde ise 30-39 yaşta Hakan Karadağ, 40-49 yaş grubunda Taner Özgür, 50-59 yaş grubunda Hakan Yener, 60-64 yaş grubunda Aydemir Cengiz, 65-69 yaş grubunda Suphi Atlıhan, 70 yaş üstü erkeklerde de Nurdoğan Altınışık birinci olmayı başardı.

Turnuvada çift kadınlar kategorisinde Fulya Diker, Zafer Akçay ikilisi birinciliği elde ederken, çift erkeklerde ise 30-39 yaş grubunda Temel Gökkaya, Hakan Karadağ, 40-49 yaş grubunda Feridun Savaş, Taner Özgür, 50-59 yaş grubunda Savaş Ertufan, Hakan Yener, 60-64 yaş grubunda Sadi Uluçay, Ferit Atabey, 65 yaş üstünde de Osman Karagülleler ve Nurdoğan Altınışık birinci oldular. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Uluslararası Çeşme Veteran Masa Tenisi Turnuvası Sona Erdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Büyük fedakarlık yapmıştı! Beşiktaşlı yıldız oyuna devam edemedi
    21:08 Büyük fedakarlık yapmıştı! Beşiktaşlı yıldız oyuna devam edemedi

    Beşiktaş, Trendyol Süper Lig'in 33. haftasında MKE Ankaragücü ile karşı karşıya geldi. Siyah-beyazlılarda Emrecan Terzi, eşi doğum yaptığı için izin alarak kadrodan çıkartılan Umut Meraş'ın yerine sakatlığı bulunmasına rağmen kadroya alınmıştı. Genç futbolcu, ilk yarının son bölümünde sakatlandı ve oyuna devam edemedi. Emre Can'ın yerine oyuna Tayyip Talha Sanuç girdi.


Advertisement