Uluslararası Danışma Kurulu Üyeleri Kazakistan'da - Son Dakika
Güncel

Uluslararası Danışma Kurulu Üyeleri Kazakistan'da

Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev, Uluslararası Danışma Kurulu Başkanı Alfred Gusenbauer'i kabul etti.

25.05.2016 23:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev, Uluslararası Danışma Kurulu Başkanı Alfred Gusenbauer'i kabul etti.

Cumhurbaşkanlığı Akorda Sarayında yapılan görüşmeye danışma kurulu üyeleri eski İsrail Başbakanı Ehud Barak, eski Polonya Dvlet Başkanı Aleksandr Kvasnesvkiy ve eski Avrupa Komisyon Başkanı Romano Prodi de katıldı.

Görüşmede Kazakistan'ın ekonomisinin kalkınması, devlet programlarının uygulanmasının yanı sıra Avrupa Birliği (AB) ile işbirliği ve Dünya Ticaret Örgütüne üyeliğinin avantajlarının kullanılması konuları ele alındı.

Cumhurbaşkanı Nazarbayev, görüşmede yaptığı konuşmada, küresel ekonomik büyümenin tahmin edildiğinden daha düşük olduğunu belirterek, dünyayı kısa ve uzun vadeli süreçte nelerin beklediği ile ilgili ikna edici uzman görüşünün olmadığını söyledi.

Günümüzde Avrupa, Rusya ve Çin'de zor bir süreç yaşandığına işaret eden Cumhurbaşkanı Nazarbayev, "Küresel kalkınmanın geleceği açısından bunların hepsi büyük ilgi yaratıyor. Aynı zamanda bizim ülke, bütün zorluklara rağmen, ilerlemeyi sağlayan reformları yapmaya devam ediyor." dedi.,

Gusenbauer ise Kazakistan'da küresel sorunlara cevap olarak ekonomik reformların tam zamanında yapıldığını vurgulayarak, bunların Kazakistan'ın daha da gelişmiş ülkelerin arasında yer alacağını sağlayacağını kaydetti.

Kazakistan'da bu sene ekonomik büyüme oranının yüzde 1 olacağı tahmin edilirken, hükümet ekonominin çeşitlendirilmesine yönelik reformlar yapmaya çalışıyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Uluslararası Danışma Kurulu Üyeleri Kazakistan'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement