Uluslararası Doğada Görüntü Avcılığı Yarışması Sinopta Yapılacak - Son Dakika
Yerel

Uluslararası Doğada Görüntü Avcılığı Yarışması Sinopta Yapılacak

Sinop doğal ve kültürel değerlerinin belgelenmesi ve tanıtımı amacıyla, Doğa Araştırmaları, Sporları ve Kurtarma Derneği (DASK) tarafından bu yıl 19. yapılacak Doğada Görüntü Avcılığı Yarışması'nın (DOGAY) 15 - 19 Mayıs tarihleri arasında Sinop'ta yapılacağı bildirildi.

13.05.2015 13:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sinop doğal ve kültürel değerlerinin belgelenmesi ve tanıtımı amacıyla, Doğa Araştırmaları, Sporları ve Kurtarma Derneği (DASK) tarafından bu yıl 19. yapılacak Doğada Görüntü Avcılığı Yarışması'nın (DOGAY) 15 - 19 Mayıs tarihleri arasında Sinop'ta yapılacağı bildirildi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, Sinop Valiliği öncülüğünde, Sinop Belediyesi, Gerze, Ayancık Boyabat ve Erfelek kaymakamlık ve belediyelerinin katkıları DASK tarafından DOGAY'ın yapılacağı, yarışmaya başta Türkiye olmak üzere Yunanistan, Ürdün, İtalya, KKTC, Filistin, İran, Suriye, Cezayir, Çin ve Mısır'dan çok sayıda  yarışmacı ve ziyaretçinin katılacağı belirtildi.

Açıklamada, 6 kategoride toplam 30 ödülün verileceği yarışmada Anadolu'nun birçok ilinden ve yurt dışından katılan fotoğraf tutkunlarının, iki gün boyunca Sinop'un limanlarını, göllerini, şelalelerini, kalelerini, doğasını, kuşlarını, bitki çeşitliliğini ve köylerini fotoğraflayacağı aktarıldı.

Yarışmanın bir diğer ayağı Çocuk DOGAY fotoğraf yarışmasına ise Sinop Merkez, Gerze, Ayancık, Boyabat ve Erfelek'ten 117, Anadolu'nun diğer bölgelerinden ise 50'ye yakın çocuğun katılmasının beklendiği vurgulanan açıklamada, 6 kategoride toplam 30 ödülün verileceği  yarışmada DOGAY fotoğraf Seçici Kurul üyelerini Baybars Sağlamtimur (Türkiye), Doğanay Sevindik (Türkiye), Cem Orkun Kıraç (Türkiye), Enzo Righeschi (İtalya), Erdoğan Purçlutepe (Türkiye), Haluk Uygur (Türkiye), Ayman Lofty (Mısır), Necmettin Külahçı (Türkiye) ve Tuğrul Çakar'ın  (Türkiye) oluşturduğu kaydedildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Uluslararası Doğada Görüntü Avcılığı Yarışması Sinopta Yapılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement