Uluslararası Edirne Film Festivali" - Son Dakika
Yerel

Uluslararası Edirne Film Festivali"

Sinema yazarı Fırat Sayıcı, "Dünyadaki büyük festivallerle, Türkiye'dekileri karşılaştırmamız için eşit derecede bir bütçe ayrılmış olması gerekir. O noktaya gelebilmemiz için Türkiye'de düzenlenen festivallerin bütçesinin artırılması gerekiyor" dedi.

24.11.2015 17:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sinema yazarı Fırat Sayıcı, "Dünyadaki büyük festivallerle, Türkiye'dekileri karşılaştırmamız için eşit derecede bir bütçe ayrılmış olması gerekir. O noktaya gelebilmemiz için Türkiye'de düzenlenen festivallerin bütçesinin artırılması gerekiyor" dedi.

Uluslararası Edirne Film Festivali'ndeki gösterimlerinin ardından AA muhabirine açıklamada bulunan Sayıcı, festivalde uluslararası düzeyde, kaliteli filmlerin izlenildiğini söyledi.

Fırat Sayıcı, salonlarının dolmasının sinemanın gelişimi açısından sevindirici bir gelişme olduğunu aktararak, "Festivalde, Türkiye, Romanya, Sırbistan, Almanya ve Balkan ülkelerinden filmler gösteriliyor. Kısa film seçkisinde birkaç Arap ülkesinden filmler de gördük. Çeşitli ülkelerden filmlerin festivale katılması, Türkiye'deki sinemanın da yol kat etmesi açısından önemli bir adımdır" diye konuştu.

Çanakkale Film Festivali ve Uluslararası Antalya Film Festivali'nin önümüzdeki günlerde düzenleneceğini hatırlatan Sayıcı, şunları kaydetti:

"Cannes ve Munich film festivallerine katıldım. Ayrıca Türkiye'deki film festivallerinde jüri ve sinema yazarı olarak bulundum. Dünyadaki büyük festivallerle, Türkiye'dekileri karşılaştırmamız için eşit derecede bir bütçe ayrılmış olması gerekir. O noktaya gelebilmemiz için Türkiye'de düzenlenen festivallerin bütçesinin artırılması gerekiyor. Bütçenin yanı sıra o festivallere katılacak filmlerin ve sanatçıların çok iyi değerlendirilmesi gerekiyor. Bunu Türkiye'de başaran birkaç tane festival var. Antalya, Adana Altın Koza ve İstanbul film festivalleri bunların başında geliyor ama ne yazık ki Türkiye'deki festivalleri yurtdışındakilerle kıyaslamamız mümkün değil."

Yeşilçam emektarlarının da festivalde yer aldığını belirten Sayıcı, "Emektarlar, Türkiye'deki festivallere davet ediliyor. Onların en büyük sorunu, şu an iş bulamamalarıdır. Dizilerde ve yeni çekilen filmlerde iş bulamıyorlar. Onlar da her katıldığı festivalde bu durumun önemini ve iş aradıklarını ısrarla söylüyorlar. Hala bu konuda pek bir gelişme yok ama burada tabii devletin onların koruması, özellikle emekli olduktan sonra düzgün bir hayat standardına ulaşabilmeleri için bazı çalışmalar yapılması gerekiyor. Onlara en azından bir iş imkanı sağlanması gerekiyor. Yeşilçam emektarları bizim için çok önemli" ifadelerini kullandı.

Sayıcı, Türkiye'deki festivallere halkın ilgisinin artırılması gerektiğini vurguladı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Uluslararası Edirne Film Festivali' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement