Uluslararası Eğitim Değerleri İstanbul Aydın Üniversitesi'nde Tartışıldı - Son Dakika
Güncel

Uluslararası Eğitim Değerleri İstanbul Aydın Üniversitesi'nde Tartışıldı

"Karadeniz Üniversite İşbirliği Ağı – universea.net" 15 Şubat- 1 Mart 2015 tarihleri arasında İstanbul Aydın Üniversitesi'nde gerçekleşti.

02.03.2015 15:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

12 Mart 2013- 12 Mart 2014 tarihleri arasında ve Avrupa Birliği eğitim araştırma projesi çerçevesinde planlanan "Karadeniz Üniversite İşbirliği Ağı – universea.net" 15 Şubat- 1 Mart 2015 tarihleri arasında İstanbul Aydın Üniversitesi'nde gerçekleşti.

Türkiye'den İstanbul Aydın Üniversitesi ve Karabük Üniversitesi, Romanya'dan Köstence Andrei Saguna Üniversitesi, Uluslararası Karadeniz Üniversitesi (Gürcistan) ve Moldova Cumhurbaşkanlığı Kamu Yönetimi Akademisi "Karadeniz Üniversite İşbirliği Ağı – universea.net" projesinin ortakları arasında yer alırken projenin toplam iki yıllık bir süre içerisinde tamamlanması bekleniyor.

Projenin genel hedefi, ortak bir eğitim programı ve ağı vasıtasıyla üniversiteler arasında eğitimsel değerlerin ve deneyimlerinin paylaşımının sağlanması olarak biliniyor.

Projenin amaçları içinde, üniversiteler arasındaki ortak eğitimsel araçların tanımlanması, uzaktan ancak yüz yüze olabilecek bir eğitim modeli oluşturulması ve üniversitelerarası sanal ortam kullanılarak Karadeniz havzasında bölgesel kimliğin yaratılması bulunurken; komşu ülkelerle, ekonomik, akademik, siyasal ve kullanılan dil kaynaklı engellerin ortadan kaldırarak karşılıklı kültürel farklılıklara saygı ve anlayışın gelişmesi de yer alıyor.

Projenin ortak çerçevesinde üniversitelerdeki yüksek öğretim sistemleri ve eğitimde iyi örnek uygulamalarının paylaşılacağı iki adet atölye çalışması ve ortak eğitim programındaki iyi uygulamalar hakkında bir elkitabı ("Beyaz Kitap") düzenlendi. Bunların yanı sıra bu deneyim paylaşımlarından hareketle ortak ders modülün oluşturulması, öğrenci ve üniversiteler için bir adet sosyal ağ kurulması ve bilgilerin yaygınlaştırılması için bir portal çalışması gerçekleştirildi.

4 ülkeden 10 farklı üniversiteden öğrencilerin katıldığı etkinlikte, İstanbul'un tarihi, dini, kültürel ve sosyal yapısı ders ve gezilerle anlatılırken, tüm öğrencilere katılımcı ülkelerin tanıtı da sağlandı.

2 Şubat - 1 Mart 2015 tarihleri arasında ortak ülkelerden toplam 21 öğrencinin katıldığı öğrenci hareketliliğinin ilk kısmı Karabük Üniversitesi'nde gerçekleşirken ikinci kısmı 15 Şubat-1 Mart 2015 tarihleri arasında İstanbul Aydın Üniversitesi'nde gerçekleştirildi.

Konferans Sonrası Ortak Eğitim Programı ve Öğrenci Değişim Programları Gerçekleştirildi

Konferans sonrasında; Eğitimsel değerlerin yaygınlaştırılması için ortak bir eğitim programı geliştirildi. Bu eğitim programı proje ortağı üniversitelerin işbölümü çerçevesinde hazırlanan ders modüllerini içerirken, ders modülleri, "sosyal girişimcilik", "çok kültürlülük ve demokratikleşme", "kültürlerarası iletişim" ile "çatışma çözümü" başlıklarını taşımaktadır.

Aynı zamanda bu eğitim programı ile ortak üniversitelerdeki başarılı öğrencilerin öğrenci değişim programlarından yararlanmasını da sağlayacaktır.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Uluslararası Eğitim Değerleri İstanbul Aydın Üniversitesi'nde Tartışıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement