Uluslararası Enerji Konferansı - Son Dakika
Ekonomi

Uluslararası Enerji Konferansı

Genel Energy üst düzey yöneticisi Hayward: "Günlük 400 bin varil olan yıl sonu petrol hedefimizi yakalayacağız" "Kürtler, petrol endüstrisinin kendilerinin can damarı olduğunun farkındalar.

16.09.2014 12:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Genel Energy üst düzey yöneticisi Tony Hayward, yıl sonunda günlük 400 bin varil olan petrol üretim hedefini yakalayacaklarını belirterek bunun Irak Kürt Bölgesel Yönetiminin (IKBY) kendilerine güvenli bir ortam sağlamasıyla mümkün olduğunu söyledi.

İstanbul'da düzenlenen Uluslararası Enerji Konferansı'nda AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Hayward, IKBY'nin bölgesinde son 10 yıldır bir istikrar başarısı yakaladığını ifade etti. Hayward, "Bizler, karışıklıklar başladıktan sonra Kuzey Irak'tan sadece önemsiz personeli geri çekerek üretime devam ettik ve hatta üretimimizi artırdık. Bu yüzden yıl sonu hedefimiz olan günlük 400 bin varil petrol üretimi rakamlarını gerçekleştireceğiz" dedi.

"IKBY petrol olmadan var olamaz"

Kuzey Irak'taki istikrar ve güvenliğin bölgedeki petrol endüstrisi için çok önemli olduğunu vurgulayan Hayward, "Kürtler, petrol endüstrisinin kendilerinin can damarı olduğunun farkındalar. Şunu söyleyebiliriz ki IKBY petrol endüstrisi olmadan var olamaz. Bu yüzden Kürt güvenlik kuvvetlerinin bölgede güvenliği sağlama kapasitesi olduğuna inanıyorum" diye konuştu.

"Kuzey Irak gazı, 2017 veya 2018'de Türkiye'de"

Kuzey Irak doğalgazını Türkiye'ye taşıyacak yatırımların 2017 veya 2018'de hayata geçeceğini savunan Hayward, "Genel Energy bunu sağlamak için hazır olacak ve biliyoruz ki IKBY ile Türkiye arasındaki anlaşma da projenin bu tarihlerde tamamlanmasını öngörüyor" dedi.

Hayward, IKBY'nin 3 yıl içinde günlük 1 milyon varil petrol ihraç etme hedefini yakalayacağına da inandığını kaydetti. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Uluslararası Enerji Konferansı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement