Uluslararası Ersin Uysal Voleybol Turnuvası - Son Dakika
Spor

Uluslararası Ersin Uysal Voleybol Turnuvası

Uluslararası Ersin Uysal Voleybol Turnuvası, yarın Ankara'da başlayacak.

08.10.2015 14:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Uluslararası Ersin Uysal Voleybol Turnuvası, yarın Ankara'da başlayacak.

Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) Ankara Şubesi tarafından bu yıl ilki düzenlenecek turnuvaya, Halkbank ve Ziraat Bankası'nın yanı sıra İran'ın Martin Varamin ile İtalyan Monza Volley takımları katılacak. 11 Ekim'de sona erecek turnuvaya, TVF Başkent Salonu ev sahipliği yapacak.

TSYD Ankara Şubesi Başkanı Kerem Öncel, TSYD Ankara Şubesi'nde düzenlenen tanıtım toplantısında, turnuvada 4  seçkin takımın mücadele edeceğini belirterek, "Böyle seçkin bir turnuvaya, kısa yaşamına bir çok şeyi sığdıran Ersin Uysal'ın adını vermemiz kaçınılmazdı. Çok genç yaşta yitirdik onu ama unutmadık" dedi.

Ankara'nın marka değerinin yükselmesi için çalışmalarının devam edeceğini kaydeden Öncel, "Ankara Tenis Kulübü ile ortaklaşa toprak kort turnuvası düzenleyeceğiz ve önemli uluslararası raketleri getireceğiz. Bu da bir ilk olacak. 29 Ekim'de yapmayı düşündüğümüz koşuyu, seçim nedeniyle ertelemek zorunda kaldık ama en yakın zamanda onu da gerçekleştireceğiz" diye konuştu.

İran'ın Martin Varamin takımının antrenörü Mohammad Torkashvand, turnuvaya davet edilmekten duydukları mutluluğu dile getirerek çok özel maçlar olacağını söyledi.

Halkbank Erkek Voleybol Takımı Antrenörü Lorenzo Bernardi de, turnuvada çok güçlü takımlarla oynama fırsatı bulacaklarını belirterek, "Ziraat Bankası Türkiye liginin çok güçlü takımlarından. İran, son yıllarda dünya çapında voleybol oynanan bir ülke haline geldi. Monza Volley, dünyanın en iyi voleybol oynanan ülkelerinden İtalya'nın takımı. Turnuvanın kalitesi, takımların kalitesiyle eşdeğer olacaktır" diye konuştu.

Turnuvaya tam kadro katılamayacaklarını kaydeden Bernardi, "Tam kadro değiliz ancak bu, turnuvayı en iyi şekilde değerlendirmeyeceğimiz anlamına gelmiyor. Turnuvada emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" değerlendirmesinde bulundu.

Ziraat Bankası Antrenörü Fernando Munoz Benitez ise turnuvanın, lig öncesi iyi bir hazırlık olacağını vurgulayarak, "Teknik açıdan yüksek kalitede maçlar olacak. Günlük antrenmanlarımızın karşılığını test etme olanağı bulacağız" ifadelerini kullandı.

Bu arada İtalya'nın Monza Volley takımının bu akşam Ankara'ya geleceği bildirildi.

Uluslararası Ersin Uysal Voleybol Turnuvası'nın maç programı şöyle:

9 Ekim Cuma:

16.00 Halkbank-Monza Volley

18.00 Ziraat Bankası-Martin Varamin

10 Ekim Cumartesi:

13.00 Halkbank-Martin Varamin

15.00 Ziraat Bankası-Monza Volley

11 Ekim Pazar:

13.00 Monza Volley-Martin Varamin

15.00 Halkbank-Ziraat Bankası

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Uluslararası Ersin Uysal Voleybol Turnuvası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement