Uluslararası Gazi Süleyman Paşa ve Kocaeli Tarihi Sempozyumu-Iıı" - Son Dakika
Yerel

Uluslararası Gazi Süleyman Paşa ve Kocaeli Tarihi Sempozyumu-Iıı"

Uluslararası Gazi Süleyman Paşa ve Kocaeli Tarihi Sempozyumu-III, 25-27 Mart'ta gerçekleştirilecek.

18.11.2015 09:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Uluslararası Gazi Süleyman Paşa ve Kocaeli Tarihi Sempozyumu-III, 25- 27 Mart'ta gerçekleştirilecek.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, tarih sempozyumlarından üçüncüsünün düzenleneceği belirtilerek, organizasyonun Gazi Süleyman Paşa adına yapılacağı ifade edildi.

Sempozyumun 25-27 Mart'ta yapılacağı aktarılan açıklamada, Orhan Gazi'nin büyük oğlu Gazi Süleyman Paşa'nın burada ele alınacağı kaydedildi.

Açıklamada, Kocaeli'nin günümüzde Türkiye'ye rehberlik edecek konumda olduğu anlatılarak, "Bithynia bölgesinin önemli şehirlerinden biri olan Kocaeli, antik çağlardan itibaren insanların yaşam alanı ve bölgede ortaya çıkan büyük medeniyetlerin bir parçası olmuştur. Bizans Devleti devrinde önemini koruyan şehirdir. Günümüzde olduğu gibi Osmanlı Devleti zamanında da Kocaeli ülkenin önemli bir sanayi şehriydi. Çuhane, Hereke Halı Fabrikası, tersane, ipek ve kereste fabrikaları gibi birçok sanayi yatırımı konusunda, Osmanlı Devleti de Kocaeli'ni tercih etmiştir" ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, sempozyuma yurtdışı ve yurtiçinde bilim insanlarının katılacağı belirtilerek, organizasyonla tarihi açıdan önemli gelişmeye sahne olan Kocaeli bölgesinin araştırılması, avantajları, dezavantajlarının ortaya konulması, günümüz ekonomik ve sosyolojik çalışmalarına da katkı sağlar nitelikte olacağı bildirildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Uluslararası Gazi Süleyman Paşa ve Kocaeli Tarihi Sempozyumu-Iıı' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement