Uluslararası Gazi Süleyman Paşa ve Kocaeli Tarihi Sempozyumu - Son Dakika
Güncel

Uluslararası Gazi Süleyman Paşa ve Kocaeli Tarihi Sempozyumu

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : "Uluslararası Gazi Süleyman Paşa ve Kocaeli Tarihi" konulu sempozyumun kapanış oturumundan detay görüntüler Sakarya Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Haluk Selvi'nin konuşması AK Parti Sakarya Milletvekili ve Cumhurbaşkanlığı Eski Genel Sekreteri Prof. Dr. Mustafa İsen'in konuşması - Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Kocaeli Üniversitesince düzenlenen, 80 üniversite ve 19 ülkeden 250 akademisyenin katıldığı sempozyum sona erdi Kocaeli'yi fetheden ve ilk valisi olan Osmanlı Padişahı Orhan Gazi'nin oğlu Gazi Süleyman Paşa anısına düzenlenen uluslararası sempozyum sona erdi.

27.03.2016 15:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

"Uluslararası Gazi Süleyman Paşa ve Kocaeli Tarihi" konulu sempozyumun kapanış oturumundan detay görüntüler

Sakarya Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Haluk Selvi'nin konuşması

AK Parti Sakarya Milletvekili ve Cumhurbaşkanlığı Eski Genel Sekreteri Prof. Dr. Mustafa İsen'in konuşması - Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Kocaeli Üniversitesince düzenlenen, 80 üniversite ve 19 ülkeden 250 akademisyenin katıldığı sempozyum sona erdi

Kocaeli'yi fetheden ve ilk valisi olan Osmanlı Padişahı Orhan Gazi'nin oğlu Gazi Süleyman Paşa anısına düzenlenen uluslararası sempozyum sona erdi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Kocaeli Üniversitesince organize edilen, 80 üniversite ve 19 ülkeden 250 akademisyenin 42 oturumda 210 tebliğ sunduğu "Uluslararası Gazi Süleyman Paşa ve Kocaeli Tarihi" konulu sempozyumun kapanış oturumu, Başiskele ilçesinde bir otelde yapıldı.

AK Parti Sakarya Milletvekili Prof. Dr. Mustafa İsen, kapanış oturumunda yaptığı konuşmada, sempozyumu gerçekleştirenlere teşekkür ederek, organizasyonun öneminden bahsetti.

Coğrafyada son yıllarda insan unsuru olarak değişimler yaşandığını ifade eden İsen, bölgede oluşan yeni şehir planına tarihin nasıl katkıda bulunacağı perspektifiyle konuya yaklaştıklarını kaydetti.

İsen, Kocaeli, Sakarya ve Düzce'de yaşayan gençlerin Akçakoca, Karamürsel Alp ve Konur Alp'i tanımasının önemine değinerek, "Gençlerin, bunları tanıyarak ayakları daha iyi yere bassın. 'Ben Akçakoca'nın, Konur Alp'in ve Süleyman Paşa'nın torunuyum.' desin. Yöredeki insanlar, bu kurucu babaları bilsinler. Ben şehir tarihine böyle bakıyorum." ifadesini kullandı.

Gelecek yıl Orhan Gazi adıyla sempozyumun yapılabileceğini anlatan İsen, Orhan Gazi'nin döneminde fetih harekatının tamamlandığını bildirdi.

İsen, gelecek sempozyum için önerilerini aktararak, "Kocaeli Büyükşehir Belediyesi pek çok belediyeye örnek oldu. Türkiye kalkınıyor, şehirleşiyor. Son zamanda okuduğum bir Japon araştırmacının makalesinde, 'Kişi başına düşen milli gelir 3 bin 500 dolar olduğu zaman, biraz daha kendi ülkesini tanımlıyor, o ülkede motosiklet satışları artar, 7 bin 500 dolarda otomobil satışları artar, 10 bin doları geçince o toplum milli tarihini araştırmaya başlar.' diyor. Son zamanlarda tarihi film, dizi ve kitaplara bu kadar ilgi tesadüf değil." şeklinde konuştu.

Sakarya Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Haluk Selvi de her sempozyumda büyük aşamalar katettiklerini belirterek, "Her sempozyumda daha fazla başvuru aldık. Bu sempozyumda da 300'den fazla başvuru yapıldı. Bu sefer daha fazla seçici davrandık ve 210 seviyesine indirdik." dedi.

Konuşmaların ardından Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Feyzullah Okumuş; İsen, Selvi ve diğer katılımcılara teşekkür belgesi verdi.

Sona eren sempozyumda sunulan 210 tebliğ, "Gazi Süleyman Paşa ve Kocaeli Tarihi" adıyla kitaplaştırılacak.

Uluslararası Gazi Süleyman Paşa ve Kocaeli Tarihi Sempozyumu
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Uluslararası Gazi Süleyman Paşa ve Kocaeli Tarihi Sempozyumu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Erkenci karpuzda çiftçilerin zorlu mesaisi, ilk hasat Mayıs sonunda bekleniyor
    11:21 Erkenci karpuzda çiftçilerin zorlu mesaisi, ilk hasat Mayıs sonunda bekleniyor

    Hatay'ın Erzin ilçesinde sera yöntemiyle erken olgunlaşan karpuzda çapa mesaisi sürerken, erkenci üründe Mayıs sonunda hasat bekleniyor. Kumun avantajını kullanarak yetiştirilmeyen yerde karpuz yetiştiriliyor. Mayıs sonunda erkenci karpuzda hasadın başlayacağını belirten çiftçi İnce, karpuz fiyatlarının tarla ile market arasında farklılık gösterdiğini ifade etti.

  • Tokat Alpudere Köyünde Kadınlar İçin Dikiş Nakış Kursu Açıldı
    11:21 Tokat Alpudere Köyünde Kadınlar İçin Dikiş Nakış Kursu Açıldı

    Tokat'a 71 kilometre uzaklıkta bulunan Alpudere köyünde, telefon hattı çekmemesi nedeniyle kadınlar evde sıkılıyordu. Köy muhtarı, kaymakam ve ilçe halk eğitim merkezi ile görüşerek dikiş nakış kursu açılmasına karar verdi. Ev işlerini tamamlayan kadınlar, köy konağında açılan kursa katılarak vakitlerini değerlendiriyor. Kurs kapsamında, tahta baskılar ile kumaşları boyama, dikiş ve nakış gibi el işleri öğretiliyor. Kursiyerler, istedikleri her türlü ürünü geliştirme imkanı buluyor.

  • DSİ, Nevşehir'e 2,8 milyar liralık yatırım yaptı
    11:21 DSİ, Nevşehir'e 2,8 milyar liralık yatırım yaptı

    Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, son 21 yılda Nevşehir'e 2 milyar 851 milyon 646 bin lira değerinde 59 tesis inşa ettiklerini bildirdi. Balta, ayrıca kente 3 baraj, 2 gölet ve 8 yeraltı depolaması inşa ederek 50,24 milyon metreküp su depolama hacmine ulaştıklarını ve 4 içme suyu tesisi ile yaklaşık 155 bin 968 kişinin ihtiyacını karşılayacak olan yıllık 5,14 milyon metreküp içme suyu temin ettiklerini belirtti. Ayrıca, 24 taşkın koruma tesisi ile şehir merkezi, 24 yerleşim yeri ve 1200 dekar arazinin taşkın kontrolünü sağladıklarını ve 6 taşkın koruma tesisinin inşaat çalışmalarının devam ettiğini ifade etti. Balta, ayrıca 6 HES Tesisi'nin işletmeye alındığını ve bu tesisler sayesinde yıllık 815 milyon lira katkı sağladıklarını ve 148 bin 750 hanenin enerji ihtiyacını karşıladıklarını söyledi.

  • Kemer Belediye Başkan Adayı Rahman Şeker, turizmi 12 aya yaymayı hedefliyor
    11:20 Kemer Belediye Başkan Adayı Rahman Şeker, turizmi 12 aya yaymayı hedefliyor

    Antalya'nın Kemer ilçesinde Cumhur İttifakı'nın Belediye Başkan adayı Rahman Şeker, turizm odaklı çalışacağını belirterek, deniz, kum ve güneş destinasyonunun yanı sıra tarih, kültür, doğa, sağlık ve spor turizminde ölü sezon dediğimiz kasım ile mart arasında çeşitli etkinlikler düzenleyeceğini söyledi. Şeker, ayrıca Antalya Havalimanı'ndan Kemer'e geliş süresini kısaltmayı, doğal gaz getirerek kış sezonunda maliyeti azaltmayı ve alternatif turizm çeşitliliğini artırmayı hedeflediğini belirtti.

  • Özdemir Asaf'ın 100. Yaşı Yalnızlık Paylaşılmaz Etkinliğiyle Kutlandı
    11:19 Özdemir Asaf'ın 100. Yaşı Yalnızlık Paylaşılmaz Etkinliğiyle Kutlandı

    Cumhuriyet dönemi Türk edebiyatı şairlerinden Özdemir Asaf'ın 100. yaşı, Yapı Kredi Kültür Sanat'ta düzenlenen 'Yalnızlık Paylaşılmaz' etkinliğiyle kutlandı. Etkinlikte, Özdemir Asaf'ın kendi sesinden dinletilen şiirlerin yanı sıra, sanatçılar tarafından yazılan şiirler müzik eşliğinde seslendirildi.

  • Kırıkkale'de 9 Şüpheli Yakalandı, 7 İşlem Başlatıldı
    11:18 Kırıkkale'de 9 Şüpheli Yakalandı, 7 İşlem Başlatıldı

    Kırıkkale'de siber suçlarla mücadele çalışmaları kapsamında 9 şüpheli yakalandı ve 7 işlem başlatıldı. İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, sosyal medya hesaplarında suç unsuru tespit edilen 102 kullanıcıyı belirledi. Ayrıca, SİBERAY Projesi kapsamında düzenlenen etkinliklerde 160 vatandaş bilgilendirildi.

  • Pınar Karşıyaka Basketbol Süper Ligi'nde ikinci sırada
    11:18 Pınar Karşıyaka Basketbol Süper Ligi'nde ikinci sırada

    Pınar Karşıyaka, bu sezon Basketbol Süper Ligi'nde Fenerbahçe'den sonra en çok sayı üreten takım oldu. İzmir ekibi, 24 maçta 2 bin 118 sayı atarak, play-off mücadelesi için iyi bir konumda bulunuyor.


Advertisement