Uluslararası Gençlik Kampı Sona Erdi - Son Dakika
Güncel

Uluslararası Gençlik Kampı Sona Erdi

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, kentte düzenlenen Uluslararası Gençlik Kampı'na İslam ülkelerinden katılan gençlere hitaben, "Sizin bu birlikteliğiniz hain ve karanlık planları yapanların yüreklerine korku salıyor.

24.08.2016 16:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, kentte düzenlenen Uluslararası Gençlik Kampı'na İslam ülkelerinden katılan gençlere hitaben, "Sizin bu birlikteliğiniz hain ve karanlık planları yapanların yüreklerine korku salıyor." ifadesini kullandı.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Gençlik ve Spor Bakanlığı ve İslam İşbirliği Teşkilatınca Antalya Duacı Gençlik Kampı Tesisleri'nde "barış, dayanışma ve ortak değerler için gençlik eylemde" temasıyla 10 Ağustos'ta başlayan, erkekler ve kızlar için ayrı ayrı gerçekleştirilen Uluslararası Gençlik Kampı, sona erdi.

İslam ülkelerinden 18-25 yaş arası 300 gencin katıldığı kampta, ülkelerin ulusal sunumları, kültürel çalıştaylar ve spor turnuvaları gerçekleştirildi. İslam İşbirliği Teşkilatı'nın bir alt kuruluşu olan "İslam Konferansı Diyalog ve İşbirliği Gençlik Forumu" ile işbirliği halinde gerçekleştirilen kampta gençler, 15 Temmuz Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi karşısında Türkiye demokrasisi ve Türk gençleriyle dayanışma ortaya koydu.

Kampın kapanış programına katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Türel, konuşmasında, gençleri Antalya'da ağırlamaktan mutluluk duyduğunu belirterek, organizasyonu düzenleyen yetkililere teşekkür etti.

"Tek amacımız, dünyada ve bölgemizde barışın, huzurun tesis edilmesidir"

Türel, kampa katılan gençlere seslenerek, şunları kaydetti:

"Sizleri görünce geleceğe daha umutla bakıyorum. 15 Temmuz gecesi destan yazanlar gibi, sizler de İslam toplumunun geleceğinin garantilerisiniz. Sizin bu birlikteliğiniz hain ve karanlık planları yapanların yüreklerine korku salıyor. Bundan adınız gibi emin olabilirsiniz. Dünyanın önde gelen devletlerinin, özellikle Batı ülkelerinin darbe girişimine karşı sessizliğe büründüğü bir dönemde, hakkın ve hakikatin gür sesleri olduğunuz için sizleri kutluyor, ülkem ve Antalya adına hepinize teşekkür ediyorum. Elbette ki bizim tek amacımız, dünyada ve bölgemizde barışın, huzurun tesis edilmesidir. Maalesef bir asırdan beri bölgemizde ve İslam coğrafyasında emperyalist oyun ve müdahaleler bitmek bilmemiştir. İslam coğrafyası yapay sınırlarla bölünmüş, ayrıca mezhep ve etnisite farklılıkları dışarıdan körüklenerek, böl ve yönet politikaları izlenmiştir. Bu amaçla terör örgütleri kurulmuş ve Türkiye gibi ülkeler terör baskısı altında tutulmuştur. İslam ülkeleri ve Türkiye bugün, hiç hak etmedikleri bir terör saldırısı ve dış müdahaleyle karşı karşıyadır. Terör, nerede olursa olsun, hangi nedenle olursa olsun bir insanlık suçudur. Hiçbir terör örgütü ve eylemi haklı görülemez, haklı gösterilemez."

"Bu girişimin arkasındaki çete, bütün İslam dünyasını hedef almıştır"

FETÖ darbe girişiminin sadece Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti ya da Türkiye'ye yönelik olmadığını kaydeden Türel, şöyle devam etti:

"Bu girişimin arkasındaki çete, bütün İslam dünyasını hedef almıştır. Amaçları önce Türkiye'yi karanlığa sürükleyip sonra İslam coğrafyasına diledikleri gibi şekil vermekti ancak başaramadılar. Hain planlarını yaparlarken Türkiye Cumhuriyeti Başkomutanı Recep Tayyip Erdoğan'ı ve Türk milletini hesaba katamadılar. İslam aleminin dualarının Türkiye ile beraber olduğunu düşünemediler. Biz geleneğimize, köklerimize sahip çıkarak modernleşmeyi başaracağız. Kendi kimliğimizle yeni evrensel değerleri ortaya koyacağız. Muasır medeniyet seviyesinde yarışarak, demokraside, bilimde, kültürde, sanatta dünyaya yeniden örnek olacağız. Her türlü terörü, her türlü radikalizmi reddederek, barışı, kardeşliği, huzuru savunacağız. Herkesin inancını özgürce yaşamasını, kimsenin hayat tarzına müdahale edilmemesini savunacağız. İslam ülkeleri denince terörün akla gelmesini önleyeceğiz."

Katılımcı gençler adına, bir bölümü Türkçe konuşma yapan Etiyopya temsilcisi Mülki Muhammed de darbe girişimi başarılı olsaydı sadece Türkiye'nin değil, bütün Müslümanların zarar göreceğini anlatarak, "Çünkü Müslümanlar bir vücudun azaları gibidir. Bir aza acı çekerse vücudun tamamı acı çeker. İşte bu yüzden biz Müslüman gençlik olarak Türkiye'deki bu darbe girişimini kınıyoruz ve Türkiye Cumhuriyeti'ni her koşulda destekliyoruz. Biz biriz, beraberiz, hep birlikte Türkiye'yiz." ifadelerini kullandı.

Spor turnuvalarında dereceye giren öğrencilere madalyalarının dağıtıldığı programa, Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürü Emre Kaçar, İslam Konferansı Diyalog ve İşbirliği Gençlik Forumu Başkanı Büyükelçi Elshad İskandarov, Antalya Vali Yardımcısı Mestan Yayman, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Burhanettin Hacıcaferoğlu ve İl Müftüsü Osman Artan da katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Uluslararası Gençlik Kampı Sona Erdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement