Uluslararası İleri Endüstriyel Otomasyon Kongre ve Sergisi - Son Dakika
Ekonomi

Uluslararası İleri Endüstriyel Otomasyon Kongre ve Sergisi

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı himayesinde, ENOSAD tarafından 4 5 Aralık tarihlerinde düzenlenecek kongrede, akıllı makineler de dahil ileri otomasyon teknolojileri ele alınacak ENOSAD Başkanı Ömeroğlu: "Birlikte girişimci, yenilikçi, yapılmamış tasarımlar gerçekleştirmek ve bunları dünyanın hizmetine.

11.11.2014 14:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı himayesinde, Endüstriyel Otomasyon Sanayicileri Derneği (ENOSAD) tarafından 4-5 Aralık tarihlerinde "Uluslararası İleri Endüstriyel Otomasyon Kongre ve Sergisi" gerçekleştirilecek.

İslam Bilim ve Teknoloji Tarihi Müzesi'nde düzenlenen basın toplantısında konuşan ENOSAD Başkanı Sedat Sami Ömeroğlu, kongre kapsamında, yakın gelecekte özellikle üretim sektöründe "Endüstri 4.0" temelinde atılacak yeni adımlarla ilgili bildiri sunumları, söyleşi ve paneller düzenleneceğini söyledi.

ENOSAD'ın kuruluşunun 10'uncu yılında böyle bir kongre düzenlemekten duyduğu memnuniyeti dile getiren Ömeroğlu, şöyle konuştu:

"Kongrenin ana hedefi, ülkemizin uluslararası rekabet gücü için mutlak koşul olan üründe kalite ve üretimde verimlilik amaçlı akıllı makineler de dahil ileri otomasyon teknolojileri alanında farkındalığı artırmak. Ana hedef kitlesi de üretim sektöründe ulusal ve uluslararası alanda Ar-Ge odaklı akıllı makineler, ileri sistemler ve endüstriyel otomasyon geliştirme mühendisleridir. İleri otomasyon teknolojileri olmazsa yakın gelecekte rekabet gücümüzü kaybedeceğiz."

Ömeroğlu, Türkiye'de ilk defa böyle bir kongre düzenlediklerini ve konuyla ilgili farkındalık oluşturmak istediklerini belirterek, "Bir platform oluşturarak, bilinenler ile bilinmeyenleri bir araya getirmeye çalışıyoruz. Birlikte girişimci, yenilikçi, yapılmamış tasarımlar gerçekleştirmek ve bunları dünyanın hizmetine sunmayı amaçlıyoruz" dedi.

Endüstri ve otomasyonla ilgili kursların da düzenleneceği "Uluslararası İleri Endüstriyel Otomasyon Kongre ve Sergisi", İstanbul The Green Park Pendik Hotel'de yapılacak. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Uluslararası İleri Endüstriyel Otomasyon Kongre ve Sergisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement