Uluslararası İslam Ekonomisi ve Finansı Konferansı - Son Dakika
Güncel

Uluslararası İslam Ekonomisi ve Finansı Konferansı

Uluslararası İslam Ekonomisi ve Finansı Konferansı

Sakarya Üniversitesinin (SAÜ) de organizatörleri arasında bulunduğu "Uluslararası İslam Ekonomisi ve Finansı Kongresi" (IJCIEF) 1-3 Eylül'de İstanbul'da gerçekleştirilecek.

31.08.2016 12:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sakarya Üniversitesinin (SAÜ) de organizatörleri arasında bulunduğu "Uluslararası İslam Ekonomisi ve Finansı Kongresi" (IJCIEF) 1-3 Eylül'de İstanbul'da gerçekleştirilecek.

Üniversiteden yapılan yazılı açıklamada, SAÜ ile İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesinin bu alandaki birikimlerini birleştirerek düzenledikleri kongrenin 3 gün süreği belirtildi.

Açıklamada görüşlerine yer veriIen IJCIEF Düzenleme Kurulu Eş Başkanı Prof. Dr. Fatih Savaşan, İslam Ekonomisi ve Finansı alanının sadece İslam ülkelerinde değil tüm dünyada artan ilgiyle karşılandığını ifade etti.

İslami finansal hizmetlere yönelen bu ilginin temelinde İslami finansın konvansiyonel olandan çok daha hızlı gelişmesi olduğunu vurgulayan Savaşan, "İslami hassasiyete sahip yatırım fonlarının ulaştığı büyüklük giderek artmaktadır. İslami finansa yönelik bu ilgi, İslam Ekonomisi ve Finansı alanında çalışan araştırmacı ve profesyonellerin üzerine İslami finans, yatırım ve iş yöntemlerinin geliştirilmesi yönünde baskı ve sorumluluk yüklemektedir." değerlendirmesini yaptı.

İslam Ekonomisi ve Finansı Uygulama ve Araştırma Merkezi (İSEFAM) Müdürü Doç. Dr. Süleyman Kaya ise IJCIEF'in tüm dünyadan araştırmacı ve akademisyenlerin yanında sektör ve iş dünyasının profesyonellerinin, İslam Ekonomisi ve Finansı üzerine bildirilerini sunacakları bir platform oluşturmayı amaçladığını bildirdi.

Kaya, IJCIEF'in sektör ile akademi arasındaki bağı güçlendirecek ve Türkiye'nin İslam Ekonomisi ve Finansı alanında bir marka haline gelmesine katkı sunacağı ifadelerini kullandı.

Uluslararası İslam Ekonomisi ve Finansı Kongresi'ne 200'den fazla akademisyenin yanı sıra çok sayıda sektör temsilcisinin katılması ve üç farklı dilde 100'den fazla bildiri sunulması bekleniyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Uluslararası İslam Ekonomisi ve Finansı Konferansı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement