Uluslararası Kaçkar Ultra Maratonu Başladı - Son Dakika
Güncel

Uluslararası Kaçkar Ultra Maratonu Başladı

Uluslararası Kaçkar Ultra Maratonu Başladı

Rize'nin Çamlıhemşin ilçesinde Kaçkar Dağları Milli Parkı'nda bu yıl ilk kez düzenlenen Uluslararası Kaçkar Ultra Maratonu, Türkiye'nin yanı sıra 7 ülkeden 170 sporcunun katılımı ile başladı.

27.06.2015 11:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Rize'nin Çamlıhemşin ilçesinde Kaçkar Dağları Milli Parkı'nda bu yıl ilk kez düzenlenen Uluslararası Kaçkar Ultra Maratonu, Türkiye'nin yanı sıra 7 ülkeden 170 sporcunun katılımı ile başladı. 1800 metre rakımlı yayladan verilen startla 45 kilometrelik zorlu parkurda 2800 metre zirveye çıkacak olan sporcular, 7 yayla geçerek en kısa sürede bitiş noktasına ulaşmaya çalışacak.

Dünya Doğayı Koruma Vakfı'nın (WWF) koruma altına alınması gereken 200 ekolojik bölge arasında gösterdiği Çamlıhemşin İlçesi Fırtına Vadisi'ndeki Kaçkar Dağları Milli Parkı'nda, dağ rehberleri Alper Dalkılıç, Serkan Akay ve Cumhur Fevzi Baştuhan tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen Uluslararası Kaçkar Ultra Maratonu'na, Türkiye'nin yanı sıra İngiltere, İsviçre, Macaristan, Rusya, Avusturya, Fransa ile İtalya'dan yaşları 27 ile 60 arasında değişen 170 sporcu katıldı. 1800 rakımlı Elevit yaylasından buluşan sporcular ısınma hareketleri yaptı, Karadeniz türkülerine eşlik etti. Kimi sporcular horon oynayarak ısınma hareketlerini gerçekleştirdi. Sporculara koşu öncesi arazi yapısı, vahşi hayvan ve doğada yalnız kalma tehlikelerine karşı muvaffakatname imzalatıldı. Maraton için hazır olduklarını söyleyen sporcular, "Horonla ısındık, şimdi koşacağız. Müthiş bir doğa var. Güzel bir koşu olacak" diyerek yola çıktı.

İNİŞLİ ÇIKIŞLI PARKUR

Elevit yaylasında saat 07.00'de verilen startla birlikte yağmurlu ve sisli bir havada koşuya başlayan sporcular 45 kilometrelik parkurda sırasıyla Trovit, Palovit, Amlakit, Hazindak, Pokut ve Sal yaylalarından geçerek Şenyuva Köyü'ndeki bitiş noktasına  ulaşmaya çalışacak. 2800 metre yüksekliğe kadar çıkacak olan sporcular parkuru inişlerde koşu, çıkışlarda ise tempolu yürüyüşle tamamlamaya çalışacak. Ambulansla gelen sağlık görevlilerinin de eşlik edeceği sporculara yaylada yaşayan vatandaşlar da büyük ilgi gösterdi. Kaçkar Ultra Maratonu'nun bitiş noktasına en süratli sporcunun 7 saat sonra ulaşabileceği, sürenin 11 saate kadar da uzayabileceği belirtildi.

Rehber ve Organizatör Alper Dalkılıç, ultra maratonların doğada zorlu etaplarda geçen yarışlar olduğunu belirterek, "Bu yöre koşmaya ve spor yapmaya çok uygun. Bu coğrafyanın tanıtımı için önemli bir organizasyon oldu. Kaçkar Ultra Maratonu dünyadaki ender coğrafyalardan birinde gerçekleşiyor" dedi. - Çamlıhemşin

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Uluslararası Kaçkar Ultra Maratonu Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Adana'da Kovalamaca Sonucu 2 Kilo 200 Gram Esrar Ele Geçirildi
    09:56 Adana'da Kovalamaca Sonucu 2 Kilo 200 Gram Esrar Ele Geçirildi

    Adana'da narkotik ekipleri, takibe aldıkları bir otomobilde gerçekleştirdikleri kovalamacanın ardından arka tampon ve alt muhafaza korumasında 2 kilo 200 gram esrar ele geçirdi. Olayla ilgili bir kişi tutuklandı.

  • Ramazan Bayramı Tatilinde Çeşme ve Alaçatı Otoyol Gişelerinden Giriş Yapan Araç Sayısı 98 Bin 117 Oldu
    09:53 Ramazan Bayramı Tatilinde Çeşme ve Alaçatı Otoyol Gişelerinden Giriş Yapan Araç Sayısı 98 Bin 117 Oldu

    Ramazan Bayramı tatilinde, Çeşme ve Alaçatı otoyol gişelerinden giriş yapan araç sayısı 98 bin 117 oldu. Bayramın birinci gününden son gününe kadar toplamda 103 bin 54 araç çıkış yaparken, giriş yapan araç sayısı ise 98 bin 117 olarak kaydedildi.

  • Erzurum'da Doğal Malzemelerle Maket Kursu Yoğun İlgi Görüyor
    09:52 Erzurum'da Doğal Malzemelerle Maket Kursu Yoğun İlgi Görüyor

    Erzurum'un Uzundere ilçesinde ESMEK ve TÜYEG tarafından düzenlenen maket kursuna gençler büyük ilgi gösteriyor. Kurs, doğal ve atık malzemeler kullanılarak yapılan maketlerin üretimini öğretiyor. Kursiyerler, kısa sürede öğrendikleri tekniklerle kendi maketlerini yapmaya başladı. Doğal güzellikleri yansıtan detaylarıyla dikkat çeken maketler, bölgede sanatın ve el becerilerinin gelişimine katkı sağlıyor.

  • İskenderun'da Kontrolden Çıkan Otomobil Park Halindeki Araçlara Çarptı
    09:52 İskenderun'da Kontrolden Çıkan Otomobil Park Halindeki Araçlara Çarptı

    Hatay'ın İskenderun ilçesinde meydana gelen kazada, kontrolden çıkan bir otomobil park halindeki 2 araca çarptı. Kazanın ardından otomobil sürücüsü olay yerinden kaçtı. Vatandaşların ihbarı üzerine polis ekipleri olay yerine sevk edildi ve araçların çekici yardımıyla kaldırılması sağlandı.

  • Samsunspor, lider Galatasaray dışında tüm takımlardan puan aldı
    09:52 Samsunspor, lider Galatasaray dışında tüm takımlardan puan aldı

    Samsunspor, Süper Lig'de bu sezon en az iki kez karşılaştığı 13 takım arasından sadece lider Galatasaray'dan puan alamadı. Karadeniz temsilcisi, diğer rakiplerinden en az 1 puan alarak formda bir görüntü sergiledi. Kalan 6 haftada ise Samsunspor, Adana Demirspor, Kasımpaşa, Trabzonspor, Konyaspor, Alanyaspor ve Fatih Karagümrük ile karşılaşacak. Eğer bu takımlardan en az 1 puan alabilirse, sezonu 18 takımdan puan alarak tamamlamış olacak.


Advertisement