Uluslararası Karamürsel Alp ve Kocaeli Tarihi Sempozyumu'na Doğru - Son Dakika
Yerel

Uluslararası Karamürsel Alp ve Kocaeli Tarihi Sempozyumu'na Doğru

Türkiye ve yurt dışından 172 akademisyenin katılımıyla yapılacak Uluslararası Karamürsel Alp ve Kocaeli Tarihi Sempozyumu'nda, Türk denizciliğinde kullanılan gemilerin modelleri ziyarete açılacak.

25.03.2015 11:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye ve yurt dışından 172 akademisyenin katılımıyla yapılacak Uluslararası Karamürsel Alp ve Kocaeli Tarihi Sempozyumu'nda, Türk denizciliğinde kullanılan gemilerin modelleri ziyarete açılacak.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamada, 3-5 Nisan tarihlerinde düzenlenecek sempozyumda Türk denizcilik tarihinde önemli bir yere sahip gemi modellerinin sergileneceği belirtildi.

Ziyaretçilerin sergiyle gemi modellerini inceleme fırsatı bulacağı aktarılan açıklamada, " Çanakkale Zaferi'nin Nusret Mayın Gemisi, iade-i ziyaret için Japonya'ya giden ve dönüşte fırtınaya yakalanarak batan Ertuğrul Fırkateyni, İzmit- Gölcük seferini yaparken yolcularıyla birlikte batan Üsküdar Vapuru, Osmanlı'nın kadırgaları ve saltanat kayıkları sergide yer alacak" ifadesi kullanıldı.

Açıklamada, sempozyuma Türkiye ve yurt dışından 172 akademisyenin katılacağı dile getirilerek, özel bir otelde sergilenecek gemi modellerinin, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitimi Kursları çerçevesinde Gölcük'te gemi modeli yapımı dersi alan öğrencilerce hazırlandığı kaydedildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Uluslararası Karamürsel Alp ve Kocaeli Tarihi Sempozyumu'na Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement