Uluslararası Kıyı Temizliği Kampanyası - Son Dakika
Yerel

Uluslararası Kıyı Temizliği Kampanyası

İzmir'de Deniz Temiz Derneğinin öncülüğündeki "Uluslararası Kıyı Temizliği Kampanyası" kapsamında, kıyılarda ve denizin dibinde temizlik yapıldı.

24.05.2015 12:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir'de Deniz Temiz Derneğinin öncülüğündeki "Uluslararası Kıyı Temizliği Kampanyası" kapsamında, kıyılarda ve denizin dibinde temizlik yapıldı.

Çevre bilincini artırmak ve deniz temizliğine dikkat çekmek için Deniz Temiz Derneği (TURMEPA) öncülüğünde Karşıyaka, Bayraklı, Balçova, Urla ve Seferihisar sahilindeki çalışmaya, dernek üyelerinin yanı sıra sahil güvenlik ekipleri ve gönüllü dalgıçlar katıldı.

Sahil güvenlik ekipleri ve gönüllü dalgıçların, denizin dibinden balık ağları, araba lastikleri, pet ve cam şişeler ile diğer atıkları çıkardığı kampanya kapsamında üniversite öğrencileri ve vatandaşlar kıyı temizliği yaptı.

Kampanyaya katılan Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, vatandaşlara, çevreye ve denize karşı daha duyarlı olmaları çağrısı yaptı.

Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ da bu tür sosyal sorumluluk projelerini sonuna kadar destekleyeceklerini söyledi.

-Uluslararası Kıyı Temizliği Kampanyası

Uluslararası Kıyı Temizliği Kampanyası, ilk olarak "The Ocean Conservancy" adlı sivil toplum kuruluşu tarafından 1986 yılında ABD'nin Texas eyaletinde düzenlendi. Gördüğü yoğun ilgi sonrası önce ABD'nin diğer eyaletlerine ve daha sonra tüm dünyaya yayılan kampanya, uluslararası etkinliğe dönüştü.

"International Coastal Cleanup" adını alan kampanya, Türkiye'de 2002 yılından bu yana TURMEPA himayesinde "Uluslararası Kıyı Temizliği Kampanyası" adı altında düzenleniyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Uluslararası Kıyı Temizliği Kampanyası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement