Uluslararası Konaklama ve Ağırlama Ekipmanları İhtisas Fuarı - Son Dakika
Güncel

Uluslararası Konaklama ve Ağırlama Ekipmanları İhtisas Fuarı

Bu yıl 26'ncısı düzenlenecek fuarda 400'ün üzerinde firmanın stand açması ve yaklaşık 2 milyar dolar civarında ticaret hacmi oluşması bekleniyor Antalya Vali Yardımcısı Yüksel: "Antalya'daki fuar ile İstanbul'da aynı sektörü içeren EMITT fuarının tarihleri çakışıyor.

15.01.2015 13:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya Fuarcılık İşletme ve Yatırım AŞ (ANFAŞ) tarafından organize edilen 26. Uluslararası Konaklama ve Ağırlama Ekipmanlar İhtisas Fuarı (ANFAŞ Hotel Equipment), 21-24 Ocak tarihlerinde Antalya'da yapılacak.

ANFAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Çalık, kentteki bir otelde düzenlediği basın toplantısında, otellere mal ve hizmet satmak isteyen firmalara yönelik fuarın bu yıl 26'ncı yılını kutladıklarını belirtti.

Her geçen yıl fuar alanında ve ziyaretçi sayısında önemli ölçüde artış yaşandığına işaret eden Çalık, 400'ün üzerinde katılımcı firmanın yaklaşık 3 bin 500 marka sergileyeceği fuarda 2 milyar dolar civarında ticaret hacmi oluşması ve 35 bin kişinin ziyaret etmesinin beklendiğini anlattı.

Otel üst düzey yöneticileri ile firmalar arasında ikili görüşmeler için özel alan hazırlandığını dile getiren Çalık, bu yıl katılımcı firmaların yabancı otel yöneticileriyle yüz yüze görüşme şansı yakalayacaklarını kaydetti.

Çalık, fuara Gürcistan, Arnavutluk, Makedonya, Kosova, Sırbistan, Bosna Hersek, İran ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nden heyetlerin katılacağını söyledi.

Fuarda "Altın Kep Aşçılar Yarışması"

Fuar kapsamında yurtiçi ve yurtdışından şeflerin buluşmasını sağlayacak "Uluslararası Altın Kep Aşçılar Yarışması" düzenleneceğini bildiren Mustafa Çalık, şöyle konuştu:

"Michelin yıldızına sahip şeflerin jüri koltuğuna oturacağı yarışma genç aşçılar, üniversiteler yarışıyor, sebze oymacılığı, turizm otelcilik okulları, mutfakta güzel sanatlar, mini soğuk büfe, yılın altın şefi, yılın altın pastacısı ve modern Türk mutfağı kategorilerinde gerçekleşecek. Yarışmaya yurtiçi ve yurtdışından 4 bin 500'ün üzerinde şef bekleniyor."

EMITT fuarının tarihine eleştiri

Antalya Valisi Recep Yüksel ise İstanbul'da düzenlenecek 19. Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat (EMITT) Fuarı'nın 22-25 Ocak tarihlerinde yapılacağını hatırlatarak, aynı sektöre hizmet eden iki fuarın birbiriyle çakışan tarihlerde gerçekleşeceğini belirtti.

İstanbul'da gerçekleştirilen fuarların her zaman 1-0 önde başladıklarını, bu açıdan Anadolu illerinde düzenlenen fuarlara daha fazla sahip çıkılması gerektiğine işaret eden Yüksel, özellikle aynı sektörü hizmet eden iki önemli fuarların tarihlerine de dikkat edilmesi gerektiğini vurguladı.

EMITT fuarının tarihi açıklandıktan sonra Antalya Valiliği olarak Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğine tarihin değiştirilmesi konusunda başvurduklarını ancak olumlu bir gelişme yaşanmadığını dile getiren Yüksel, "Antalya'daki fuar ile İstanbul'da aynı sektörü içeren EMITT fuarının tarihleri çakışıyor. Bu, sektörü de katılımcıları da yoruyor. Bu yıl tarihlerin değişmesinde başarılı olamadık, gelecek yıl bu konuda daha hassas davranılmasını bekliyoruz" dedi.

EMITT fuarının önceki yıllarda şubat ayında, Antalya'daki fuarın ise ocak ayında yapıldığını dile getiren Yüksel, sözlerini şöyle sürdürdü:

"EMITT fuarının tarihini neden ocak ayına çektiklerini anlamış değiliz ama iki fuarın çakışmasını doğru bulmuyoruz. İstanbul'dakiler tarih için başvuruda bulunurken Antalya'daki ya da Anadolu'daki herhangi bir fuarla çakışırız diye dert etmemişler, daha çok dışarıdaki fuarları kovalamışlar. Her iki fuarda da iyi olursak Türkiye olarak iyi olacağız ama birbirimizi olumsuz etkilersek, birbirimizin ayağını sarılıp aşağı çekmeye çalışırsak, iyi niyetli veya kötü niyetli, burada kötü niyet var demiyorum, hoş olmaz."

Vali Yardımcısı Yüksel, sonraki fuarlarda buna daha fazla özen gösterilmesini istedi.

"Oteller 7-8 yılda bir yenilenmeli"

Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği Başkan Yardımcısı Hakan Duman da Antalya'da turizm sektörünün yaklaşık 35 yıllık mazisi bulunduğunu, otellerin de en az 7-8 yıl sonra kendilerini yenilemeleri gerektiğini belirtti.

Belek Turizm Bölgesi'ndeki otellerin neredeyse yüzde 50'sinin yenilenme dönemine girdiğine dikkati çeken Duman, "Otelinizi ayakta tutmak istiyorsanız belli bir dönemde otelinizi yenileyeceksiniz. Bu açıdan fuarın önemli olduğunu düşünüyorum. 7-8 yıllık mazisi olan otellerde yenilenme ihtiyacı var, biz Avrupa ve dünyanın diğer ülkeleriyle yarışıyoruz ancak şunu da belirteyim, en kötü otelimiz Avrupa'daki otellere 5 basar, kimsenin bizi geçme imkanı yok" diye konuştu. - Antalya

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Uluslararası Konaklama ve Ağırlama Ekipmanları İhtisas Fuarı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Mersin'de hafif ticari araç ile ambulans çarpıştı
    17:26 Mersin'de hafif ticari araç ile ambulans çarpıştı

    Mersin'in Mut ilçesinde, hafif ticari araç ve ambulansın çarpışması sonucu araçlarda hasar oluştu. Kazada yaralanan ambulans sürücüsü başka bir ambulansla hastaneye götürüldü.

  • Aydın'da uyuşturucu ticareti yapan şüpheli tutuklandı
    17:26 Aydın'da uyuşturucu ticareti yapan şüpheli tutuklandı

    Aydın'ın Efeler ilçesinde uyuşturucu ticareti yaptığı suçlamasıyla gözaltına alınan şüpheli tutuklandı. İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri tarafından takibe alınan M.G.C, Çeştepe Mahallesi'nde yakalandı. Şahsın aracında ve üzerinde yapılan aramada 50 gram sentetik uyuşturucu ve silah ele geçirildi. Şüpheli, adliyeye sevk edildikten sonra çıkarıldığı hakimlikçe tutuklandı. Ayrıca M.G.C'nin gasp ve adam yaralama suçlarından da arandığı belirlendi.

  • Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, gençleri cami ve gençlik merkezleriyle buluşturmak için çaba harcıyor
    17:26 Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, gençleri cami ve gençlik merkezleriyle buluşturmak için çaba harcıyor

    Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Beylikdüzü'nde gerçekleştirdiği açılışlarda gençleri cami ve gençlik merkezleriyle buluşturmanın önemine vurgu yaptı. Erbaş, gençlerin geleceğin en büyük zenginliği olduğunu belirterek, Diyanet İşleri Başkanlığı olarak ülkenin her şehrinde gençleri desteklemek için çalıştıklarını ifade etti. Açılışlarda yapılan konuşmalarda gençlerin camilere ve gençlik merkezlerine yönlendirilmesi, değerlerin öğrenilmesi ve vatan sevgisinin geliştirilmesi vurgulandı.

  • Sanayi ve Teknoloji Bakanı: Türkiye'nin astronotuyla gurur duymuyorlar
    17:25 Sanayi ve Teknoloji Bakanı: Türkiye'nin astronotuyla gurur duymuyorlar

    Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'nın seçim malzemesi olarak kullanıldığı iddialarına yanıt verdi. Bakan Kacır, milli projelere ve işlere sahip çıkılmadığı için rahatsızlık duyulduğunu belirtti.

  • Bursa İl Jandarma Komutanlığı 'Huzur' uygulaması gerçekleştirdi
    17:25 Bursa İl Jandarma Komutanlığı 'Huzur' uygulaması gerçekleştirdi

    Bursa İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, asayiş terör ve narkotik olaylarına yönelik 'Huzur' uygulaması düzenledi. Uygulama kapsamında 5 bin 208 kişi sorgulandı ve aranan 41 kişi yakalanarak gözaltına alındı.

  • Konya'da avukatı silahla yaralayan şüpheliler tutuklandı
    17:25 Konya'da avukatı silahla yaralayan şüpheliler tutuklandı

    Konya'nın Akşehir ilçesinde avukatı silahla yaraladıkları gerekçesiyle gözaltına alınan 2 şüpheli tutuklandı. Şüpheliler, Mersin'e kaçmışlardı ve güvenlik kamera kayıtları ve araç plakası sayesinde yakalandılar.

  • Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Togg'u kullanarak yeni yolu açtı
    17:25 Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Togg'u kullanarak yeni yolu açtı

    Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Kocasinan ilçesinde yapılan yeni yolun açılışında Togg'u kullandı. Yapılan açıklamada, projenin kent ulaşımına önemli katkı sağlayacağı belirtildi.

  • Martı TAG davası ertelendi
    17:25 Martı TAG davası ertelendi

    Martı TAG'a yöneltilen 'yasa dışı taşımacılık' suçlamasıyla açılan dava, bilirkişi raporunun henüz hazırlanmaması nedeniyle ertelendi. Duruşmada, mahkeme tarafından bir sonraki duruşmanın 19 Temmuz'da yapılmasına karar verildi. İstanbul Taksiciler Esnaf Odası temsilcisi Eyüp Aksu, eksik raporun tamamlanmasının ardından davayı kazanacaklarını belirtti ve Türk adaletine güvendiklerini ifade etti.

  • ERÜ ve TÜZDEV Arasında Akademik İş Birliği Protokolü İmzalandı
    17:24 ERÜ ve TÜZDEV Arasında Akademik İş Birliği Protokolü İmzalandı

    Erciyes Üniversitesi (ERÜ) ile Türkiye Üstün Zekalı ve Dahi Çocuklar Eğitim Vakfı arasında akademik iş birliği protokolü imzalandı. Protokol kapsamında eğitim, sertifika programları, öğretim, akademik ve kültürel iş birliği yapılacak.

  • Samsun'da Gerçekleştirilen Operasyonlarda Silahlar Ele Geçirildi
    17:24 Samsun'da Gerçekleştirilen Operasyonlarda Silahlar Ele Geçirildi

    Samsun Emniyet Müdürlüğü ekiplerince yapılan operasyonlarda ruhsatsız tabanca ve tüfekler ele geçirildi. Operasyonlar farklı ilçelerde gerçekleştirildi.


Advertisement