Uluslararası Kuzgun Acar Heykel Sempozyumu" Sona Erdi - Son Dakika
Yerel

Uluslararası Kuzgun Acar Heykel Sempozyumu" Sona Erdi

Nilüfer Belediyesi tarafından bu yıl "vicdan" temasıyla 5'incisi düzenlenen "Uluslararası Kuzgun Acar Heykel Sempozyumu" sona erdi.

25.08.2015 14:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Nilüfer Belediyesi tarafından bu yıl "vicdan" temasıyla 5'incisi düzenlenen "Uluslararası Kuzgun Acar Heykel Sempozyumu" sona erdi.

Nilüfer Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, sempozyum, Fatih Sultan Mehmet Bulvarı'ndaki hastane alanında kurulan açık hava atölyesinde düzenlenen kapanış kokteyliyle sona erdi.

Kapanış törenine katılan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, iki yılda bir tiyatro festivaliyle dönüşümlü olarak düzenlenen sempozyumun, Nilüfer'e önemli bir değer kattığını ifade etti.

Bozbey, sempozyumun bu yılki teması olan vicdanın, en çok gereksinim duyulan değerlerden biri olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:

"Şu günlerde, ülkemiz çok zor bir süreçten geçiyor. Barış, dostluk, kardeşlik ve sevgi adına sınırlarımız zorlanıyor. Yine kamplara bölünüyoruz, yine durduğumuz yerden karşı tarafı, 'öteki' diye nitelendiriyoruz. Terörün yakıcı ateşi hepimizin göğsünü mengene gibi sıkıyor. Biz, halkı terörize etmek isteyen güçlere karşı, cesur bir duruş sergileyeceğiz. Etkinliklerimize devam edeceğiz. Terörü ve destekleyicilerini lanetliyoruz. İnadına barış, inadına özgürlük diyoruz."

Sanatın, insani bir ihtiyaç olduğunu vurgulayan Bozbey, "Hayatın olağan akışı içerisinde sanat olmazsa olmazdır. Yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen, bu etkinliklerimizi gerçekleştirerek, duygu ve düşüncelerimizi yaymak amacıyla, bir araç olarak kullanacağız. Yaşamak hakkımızı sonuna kadar savunacağız" ifadelerini kullandı.

Bozbey, sempozyuma İspanya, Sırbistan, Kosta Rika, Ukrayna, Çek Cumhuriyeti, Bulgaristan, Güney Kore ve Türkiye'den katılan 10 heykeltıraşın eserlerinin kentte bulunan meydanlara, kavşak ve parklara yerleştirilmeye başlandığını sözlerine ekledi.

Sempozyumun danışmanı Ayhan Yılmaz da "Çocukların ve gençlerin heykellerle donatılmış parklarda ve alanlarda yetişmesini çok önemsiyorum. Nilüfer'de bu anlamda güzel bir çevre oluşuyor. Güzel bir çevre de insanın ruh sağlığına katkı sunuyor" dedi.

Bozbey, heykeltıraş ve sponsor firmalara teşekkür plaketi verdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Uluslararası Kuzgun Acar Heykel Sempozyumu' Sona Erdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement