Uluslararası Matematik Yarışmasına İzmir Damgası - Son Dakika
Güncel

Uluslararası Matematik Yarışmasına İzmir Damgası

Uluslararası Matematik Yarışmasına İzmir Damgası

Dünyanın dört bir yanından ülkenin katıldığı uluslararası matematik yarışmasında madalyaları Türk öğrenciler topladı.

09.12.2014 11:34  Güncelleme: 11:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Amerika'dan Afganistan'a, Fransa'dan Portekiz'e 20 ülkeden 15 bine yakın matematik dehasının katıldığı "Mathematics Without Borders" yarışmasında; İzmir SEV Ortaokulu öğrencileri bir altın, üç gümüş ve iki bronz madalya aldı.

Uluslararası matematik yarışmasına Türk öğrenciler damga vurdu! Dünyanın dört bir yanından binlerce matematik dehasının katıldığı 2014-15 Mathematics Without Borders yarışmasında, Türk öğrenciler bir altın, üç gümüş ve iki bronz madalya aldı.

Uluslararası Education Without Borders kuruluşunun her yıl düzenlediği Mathematics Without Borders yarışmasına Avrupa, Asya ve Amerika'daki 20 farklı ülkeden ( Azerbaycan, Afganistan, Brezilya, Bulgaristan, Fransa, Hindistan, Kazakistan, Libya, Malezya, Meksika, Moldovya, Portekiz, Romanya, Rusya, Güney Kore, İsviçre, Türkmenistan, Türkiye, Amerika ve Özbekistan) 14 bin 180 öğrenci katıldı.

MADALYALARI TOPLADILAR

5. sınıfların kategorisinde 2179, 6. sınıflarda 1971, 7'lerde 1561 ve 8'lerde 1044 öğrencinin katıldığı yarışmaya, Özel İzmir SEV Ortaokulu'ndan 20 öğrenci katıldı. Uluslararası matematik yarışmasına başarılarıyla damga vuran İzmirli öğrenciler; bir altın, üç gümüş ve iki bronz madalya kazandı.

İzmir SEV Matematik takımı üyelerinden; Atahan Dökme-altın madalya, Deniz Bajin-gümüş madalya, Doruk Şekercioğlu-gümüş madalya, Can Gökmen-gümüş madalya, Asil Poyraz Yongacı-bronz madalya ve Derin Zambak-bronz madalya almaya layık görüldü.

Yarışmanın ikinci ve üçüncü aşamaları Şubat ve Mart aylarında yapılacak. Bu yarışmalarda elde edilen sonuçlara göre, İzmir SEV öğrencileri ülkemizi Bulgaristan'da yapılacak olan final yarışmasında temsil etmeye hak kazanacak.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Uluslararası Matematik Yarışmasına İzmir Damgası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement