Uluslararası Öğrenciler Akademisi Başladı - Son Dakika
Yerel

Uluslararası Öğrenciler Akademisi Başladı

Uluslararası Öğrenciler Akademisi Türkiye Bursları ile Mimar Sinan Vakfı işbirliğiyle Uluslararası Öğrenciler Akademisi başladı.

22.02.2015 10:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Uluslararası Öğrenciler Akademisi Türkiye Bursları ile Mimar Sinan Vakfı işbirliğiyle Uluslararası Öğrenciler Akademisi başladı.

Trakya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süleyman Pişkin, akademinin Mimar Sinan Vakfı'nda düzenlenen açılış töreninde yaptığı konuşmada, 40 bin öğrencisi bulunan Trakya Üniversitesi'nin yüzde 5'inin misafir öğrencilerden oluştuğunu ifade ederek, akademiye devam edecek öğrencilere başarı diledi.

Yurt Dışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığı Trakya Koordinatörü Fatih Ot da, bu yıl akademinin ikincisinin düzenlendiğini ve 11 ilde de akademinin açılacağını belirtti.

Türkiye'nin değiştiğini ve geliştiğine işaret ederek, 2010 yılında 40 ülkeden Türkiye'de eğitim görmek isteyen 50 bin yabancı öğrencinin başvurusu bulunurken geçen yıl 176 ülkeden 82 bin yabancı öğrencinin başvurusu olduğunun altını çizdi.

Ot, Yurt Dışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığı'nın, Türkiye'de yükseköğrenim gören öğrencilerin akademik, sosyal ve kültürel donanımlarının güçlendirilmesi, bulundukları üniversiteye, şehre, Türkiye'ye, topluma yakınlık sağlaması, Türk kültür ve medeniyeti ile Türkiye'nin küresel vizyonu hakkında bilgilendirilmeleri ve öğrencilerin mezuniyet sonrasında kendilerinden beklenilen sosyal sorumluluk bilinciyle donatılması amacıyla  eğitim ve kültürel etkinlik programları hazırladığını ifade etti.

Akademinin bir anlamda kardeşlik örneği de sergilediğini vurgulayan Ot, "Günümüzde ölüm ve çatışma teorilerin almış başını giderken farklı kültürlerden, 50 farklı ülkeden biraraya gelen bu öğrenciler birbirinin gözüne bakarak, gönül gönüle vererek kardeşlik ve barış iklimini en iyi şekilde sunuyorlar" dedi.

Mimar Sinan Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Şükrü Çeşme ise, vakıflarının 1987'de kurulduğunu söyledi.

Vakfın çeyrek asırdır kentin kültür hayatına yön vermeye, renk vermeye çalıştığını ifade ederek, şunları kaydetti:

"Akademi çalışmalarını yıllardır kendi çabalarımızla sürdürüyoruz. Bundan sonrada daha güzel daha iyi daha kalıcı çalışmalara da imza atacağımızı düşünüyorum. Kültür medeniyetimizin baş mimarı, Mimar Koca Sinan hazretlerinin eseri Selimiye Cami'nin gölgesindeyiz. Mimar Sinan Vakfı olarak 7 gün 24 saat öğrenci arkadaşlarımızın da hizmetinde olduğumuzu söylemek istiyorum. Gelin burada vakit geçirin, kütüphanemizde vakit geçirin. Burası sizlerin ve bizlerin burada istediğiniz kadar vakit geçirebilirsiniz. Ayrıca Yurt Dışı Türkler ve Akraba Topluluklarına projeye desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum"

Akademi koordinatörü Trakya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Mustafa Şentürk de akademinin misafir öğrencilerin akademik, kültürel ve sanatsal gelişimini hedeflediğini ifade etti.

Daha sonra geçen yıl akademiye katılan öğrenciler düşüncelerini paylaştı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Uluslararası Öğrenciler Akademisi Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement