Uluslararası Öğrenciler Aşıklarla Buluştu - Son Dakika
Yerel

Uluslararası Öğrenciler Aşıklarla Buluştu

Uluslararası Öğrenciler Aşıklarla Buluştu

Erzurum’da Şehir ve Kültür Araştırmaları Derneği’nin yürüttüğü Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akrabalar Topluluğu Başkanlığı’nın “Uluslararası Öğrenciler Akademisi” öğrencileri Temelli Kültür Kıraathanesi’nde aşıklar gecesine katıldı.

02.10.2016 10:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Erzurum'da Şehir ve Kültür Araştırmaları Derneği'nin yürüttüğü Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akrabalar Topluluğu Başkanlığı'nın "Uluslararası Öğrenciler Akademisi" öğrencileri Temelli Kültür Kıraathanesi'nde aşıklar gecesine katıldı.

Akademi kapsamında birbirinden kıymetli yazar, akademisyen ve düşünce adamlarını uluslararası öğrencilerle buluşturan ŞEHİRDER, Türk kültürünün unsurlarını öğrencilere tanıtma amacıyla daha önce Narman Peri Bacaları'nda geleneksel Türk okçuluğunu öğrencilere uygulamalı göstermişti. Türk kültür ve medeniyetinin bir parçası olan "aşıklık geleneği"nin Erzurum'da yaşatıldığı Temelli Kıraathanesinde gecenin aşıkları Aşık Ertuğrul İmamoğlu, Aşık Sıtkı Eminoğlu, Aşık Mustafa Ruhani ve Aşık İsrafil Öztürkoğlu'nun söylediği birbirinden güzel şiir ve türküleri dinlediler. Programda Aşık Edebiyatı'ndan "divan, güzelleme, taşlama, koçaklama" örnekler verildi. Ayrıca Aşık Sıtkı Eminoğlu Aşık Kerem hikayesini sazıyla sözüyle anlattı.

Öğrencilerin büyük ilgi gösterdiği programda aşıklar, misafirlere aşıklık geleneğiyle ilgili bilgiler de aktardılar. - ERZURUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Uluslararası Öğrenciler Aşıklarla Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement