Uluslararası Öğrenciler Dünya Kupası Türkmenistan'ın - Son Dakika
Spor

Uluslararası Öğrenciler Dünya Kupası Türkmenistan'ın

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) tarafından bu yıl ilki düzenlenen Uluslararası Öğrenciler Dünya Kupası'nı finalde Afganistan'ı 4-1 yenen Türkmenistan kazandı.

19.05.2015 15:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) tarafından bu yıl ilki düzenlenen Uluslararası Öğrenciler Dünya Kupası'nı finalde Afganistan'ı 4-1 yenen Türkmenistan kazandı.

59 farklı ülkeden 206 takımın mücadele ettiği kupada eleme maçları 9 farklı kentte yapılırken, final ve üçüncülük maçları Ankara'da gerçekleştirildi. Kupanın şampiyonluğuna Türkmenistan ulaşırken, Yunanistan'ı 6-4 yenen Bosna Hersek üçüncülüğü elde etti.

Kapanış programında, sivil toplum örgütlerine ve bazı üniversitelere plaket takdim edilirken, turnuvanın en centilmen takımı ve gol kralı da ödüllendirildi.

Kupada şampiyonu Türkmenistan ve finalisti Afganistan'a ödülleri ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda verilecek.

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanı Kudret Bülbül, final maçının ardından yaptığı konuşmada, çok güzel bir organizasyonu geride bıraktıklarını belirterek, katılan tüm takımları tebrik etti.

Başkanlık olarak birçok işin yanında uluslararası öğrenciler koordinasyonu da yaptıklarını belirten Bülbül, "15 bini bizim tarafımızdan olmak üzere ülkemizde 10 binlerce uluslararası öğrencimiz var. Kuruma ilk geldiğimde arkadaşlarıma dünya kupası yapalım talimatı verdim. Burada yeni yetenekleri gördük. Eminim önümüzdeki yıllarda buralardan transferler olacaktır. İlerleyen yıllarda yeni turnuvalarda birlikte olmayı diliyorum" dedi.

Final karşılaşmasını izleyen futbol yorumcusu Rıdvan Dilmen ise böyle güzel bir organizasyonda yer aldığı için çok mutlu olduğunu belirterek, "Organizasyona 59 ülkeden öğrenciler katıldı. Çocuklarımız için bir bakıma dünya kupası niteliği taşıyor. Burada skorlardan çok bu kadar ülkenin çocuklarını ülkemizin sahiplenmesi gurur verici. Bugün ülkemiz için en önemli günlerden bir tanesi. Ülkemizin 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutluyorum" diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Uluslararası Öğrenciler Dünya Kupası Türkmenistan'ın - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement