Uluslararası Öğrenciler Ramazanı Türkiye'de Tecrübe Ediyor - Son Dakika
Güncel

Uluslararası Öğrenciler Ramazanı Türkiye'de Tecrübe Ediyor

Uluslararası Öğrenciler Ramazanı Türkiye\'de Tecrübe Ediyor

Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı’nın Türkiye Bursları programı ile Türkiye’de eğitim gören uluslararası öğrenciler, Türkiye’de yaşanan Ramazan’a büyük renk katıyorlar.

06.07.2015 13:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı'nın Türkiye Bursları programı ile Türkiye'de eğitim gören uluslararası öğrenciler, Türkiye'de yaşanan Ramazan'a büyük renk katıyorlar. Bugüne kadar Ramazan ayını kendi ülkelerinde yaşayan pek çok öğrenci, Türkiye'de farklı bir Ramazan yaşadıklarını anlatıyor.

Türkiye'de öğrenim gören uluslararası öğrenciler yaşadıkları Ramazan tecrübelerini anlattı. Dünyanın hiçbir yerinde görülemeyecek kadar Türkiye'ye özgü bir duruma dikkat çeken öğrenciler Ramazan ayında Müslümanların sürekli bir araya gelerek Ramazan'ın sevincini toplu yaşadığını belirtiyor.

"TERAVİH ÇOK HIZLI KILDIRILIYOR"

Yıldırım Beyazıt Üniversitesi'nde Doktora öğrencisi olan Etiyopyalı Muzeyen Hawas Sebsebe ise eşi ve 3 çocuğu ile Türkiye'deki 5'inci yılını geçiriyor. Türkiye'de Ramazan deyince aklına birlikte yapılan iftarlar ve yapılan yardımların geldiğini söyleyen Sebsebe, "Burada STK'lar, kamu kurumları ve insanlar Ramazan'da iftar davetleri veriyor. Hemen her gün kalabalık iftar sofraları kuruluyor. Komşular yemek getiriyor, Ramazan paketleri dağıtılıyor. Yardımlaşma ve dayanışmanın kesilmeksizin devam ettiği 4 Ramazan geçirdim burada" dedi.

Sebsebe'nin Türkiye ile ilgili tek şikayeti ise teravih namazlarından kaynaklanıyor. Sebsebe, "Teravih namazları burada çok hızlı kıldırılıyor. Ben de hatimle teravih namazı kılınan camileri tercih ediyorum. Çünkü hatimle kılınan teravih namazları daha yavaş kıldırılıyor" diyerek kendince çözüm bulduğunu ifade ediyor.

"HER GECE FARKLI BİR CAMİ"

Ankara Üniversitesi'nde Doktora öğrencisi olan Makedonyalı Reyhan Rahman, Ramazan ayının Türkiye'de daha fazla manevi bir atmosferde yaşandığını söylüyor. Türkiye'de Ramazan boyunca farklı camilerde teravih namazları kılındığını söyleyen Rahman, "Burada teravih namazlarımız için değişik camilere gidebiliyoruz. Arkadaşlarımızla Kocatepe cami gibi, Hacıbayram cami gibi önemli camilere gittik ve bunlar çok güzel oldu. Bu açıdan Türkiye benim ülkemden maneviyat olarak daha iyi. Bu sebeple arkadaşlarla birlikte Ramazan'ı Türkiye'de geçirmeye karar verdik" ifadelerini kullandı.

"TÜRKİYE'DE İNSANLAR RAMAZAN AYINI BİRLİKTE GEÇİRİYOR"

Hacettepe Üniversitesi'nde Yüksek Lisans yapan Afganistanlı Harima Mohd Yonus, ülkesi ile Türkiye'nin Ramazan'ı yaşama şeklindeki farklılığa dikkat çekiyor. Ramazan'ın en büyük özelliklerinden biri olan hatırlama ve paylaşma duygusunun Türkiye'de daha yoğun yaşadığını söyleyen Yonus, "Afganistan'da Bayramlar dışında hiç kimse birbirini çok fazla ziyaret etmez. Herkes bu ayı kendi halinde yaşar. Ama Türkiye'de böyle değil. İnsanlar burada bu ayı birlikte geçiriyorlar. Bence çok güzel bir şey" sözleriyle özlemini duyduğu ortamı Türkiye'de bulmanın sevincini yaşıyor.

"AZERBAYCAN VE TÜRKİYE'DE RAMAZAN FARKLI"

Ankara Üniversitesi'nde Uluslararası İlişkiler Bölümü öğrencisi olan Azerbaycanlı Orkhan Gafarov, Azerbaycan ile Türkiye arasında Ramazan'ı yaşayış farkı olduğuna dikkat çekiyor. Türkiye'de Ramazan'ın toplumsal olarak yaşandığını bildiren Gafarov, "Devlet ve toplum Ramazan'ı size hissettiriyor. Azerbaycan'da ise Ramazan ayı güzel olmakla birlikte toplumsal ayağı biraz daha genişletilebilir" diyor. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Uluslararası Öğrenciler Ramazanı Türkiye'de Tecrübe Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • TikTok'ta skandallar bitmiyor! 2 aylık hamile kadın çocuğuna baba bulmak için video paylaştı
    08:08 TikTok'ta skandallar bitmiyor! 2 aylık hamile kadın çocuğuna baba bulmak için video paylaştı

    Son dönemde birbirinden skandal görüntülerin yer aldığı ve tepkilerin odağında yer alan sosyal medya platformu TikTok'ta yayınlanan yeni bir video tartışma yarattı. 2 haftalık hamile olduğunu belirten genç bir kadın paylaştığı videoda çocuğuna baba aradığını ifade etti. Videoya not düşen genç kadın "2 haftalık hamileyim. Çocuğuma baba arıyorum, adam gibi adam" dedi.

  • İranlı Şarkıcının Konserinde İzdiham: Cam Kapılar Kırıldı
    07:42 İranlı Şarkıcının Konserinde İzdiham: Cam Kapılar Kırıldı

    İranlı şarkıcı Moein, Van'da verdiği konserde yaşanan izdiham nedeniyle salonun cam kapıları kırıldı. İranlılar, konser alanına geçmeye çalışırken ezilme tehlikesi yaşadı. Konser alanına girmek için saatlerce bekleyen binlerce İranlı, izdiham oluşturdu. Tehlikeye aldırış etmeyen İranlılar, kırılan cam kapılar arasından geçerek konseri izledi.

  • Counter-Strike 2 Oyuncuları Hile Kullanımından Şikayetçi
    07:09 Counter-Strike 2 Oyuncuları Hile Kullanımından Şikayetçi

    Valve, yıllardır merakla beklenen Counter-Strike 2'yi Eylül 2023'te piyasaya sürdü. Ancak oyuncular, hile kullanımının hala yaygın olduğunu ve Valve'ın bu sorunu çözemediğini belirtiyor. Counter-Strike 2'nin Anti-Hile sistemine rağmen duvar arkasını görme ve otomatik nişan alma gibi hilelerin hala sıkça kullanıldığı söyleniyor. Valve'ın bu konuda nasıl bir adım atacağı merak konusu.

  • Motosiklet sürücüsü, yaralanan kız arkadaşını bir an olsun yalnız bırakmadı
    04:23 Motosiklet sürücüsü, yaralanan kız arkadaşını bir an olsun yalnız bırakmadı

    Düzce'de ticari taksi, aynı istikamette giden motosiklete çarptı. Motosiklet sürücüsü, motosiklette yolcu konumunda bulunan yaralı kız arkadaşını ambulansa binerken bir an olsun yalnız bırakmadı. Kaza sonucunda 2 kişi yaralandı.

  • Düzce'de Ticari Taksi, Motosiklete Çarptı: Yaralı Kız Arkadaşını Yalnız Bırakmadı
    04:17 Düzce'de Ticari Taksi, Motosiklete Çarptı: Yaralı Kız Arkadaşını Yalnız Bırakmadı

    Düzce'de meydana gelen kaza sonucu ticari taksi ile motosiklet çarpıştı. Motosiklette yolcu olarak bulunan kız arkadaşı yaralanan sürücü, ambulansa binerken onu yalnız bırakmadı. Kaza sonrası yol trafiğe kapatılırken, inceleme başlatıldı.


Advertisement