Uluslararası Öğrencilere İftar Düzenlendi - Son Dakika
Yerel

Uluslararası Öğrencilere İftar Düzenlendi

Trakya Uluslararası Öğrenci Derneği, Trakya Üniversitesi'nde öğrenim gören uluslararası öğrenciler için iftar düzenledi.

29.06.2015 12:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Trakya Uluslararası Öğrenci Derneği, Trakya Üniversitesi'nde öğrenim gören uluslararası öğrenciler için iftar düzenledi.

Dernekten yapılan açıklamaya göre, üniversitenin sosyal tesislerindeki iftar programına Edirne Vali Yardımcısı Salih Altınok,  İl Sağlık Müdürü Dr. Muhsin Kişioğlu, İlim Yayma Cemiyeti Edirne Şubesi Başkanı Ataman Alkan,  Trakya Üniversitesi Türkçe Dil Eğitim Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Ramadan Doğan, Edirne Genç Memur- Sen Başkanı Şamil Doğudelen,  TÜGVA Edirne Temsilcisi Mücahit Güzey, Trakya Üniversitesi Genel Sekreter Yardımcısı Ahmet Yence, AK Parti milletvekili adayı Mustafa Okur, AK Parti Edirne İl Yönetim Kurulu üyesi Kadir Alkan ve avukat Koray Uymaz ile öğrenciler katıldı.

Dernek Başkanı Hakan Çalışkan, yaptığı konuşmada, 50 farklı ülkeden öğrencinin Trakya Üniversitesi'nde öğrenim gördüğünü söyledi.

Farklı ülkelerden olsalar da artık bir millet hali aldıklarını ifade eden Çalışkan, şunları kaydetti:

"Dernek olarak burada öğrenim gören ve evlerinden ailesinden uzakta ramazan geçirecek olan misafir öğrencilerimizi yalnız bırakmamak adına onlarla sofralarımızı paylaşmaya devam ediyoruz.  Kültürel ve sosyal etkinliklerle kendilerini burada yalnız hissetmemeye ve 50 farklı ülkeden gelen öğrencilerimizi birbirleri ile kaynaşmaya dost arkadaş olmaya çalışıyoruz çünkü biz farklı dillerden, ırklardan, mezheplerden ve dinlerden olmamıza rağmen biz bir millet olduğumuza inanıyoruz ve bu anlayışa göre çalışmalarımızı yürütüyoruz.

İftarımıza katılan tüm büyüklerimize, arkadaşlarımıza, dostlarımıza ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum. Ramazan ayının tüm İslam alemine ve tüm dünyaya barış huzur getirmesini hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Allah' tan niyaz ederim."

İftar programı İl Müftü Yardımcısı İsmail Çelik'in ramazan ayı hakkında yaptığı sohbet söyleşi ile son buldu. Program sonunda tüm katılımcılara Kuran-ı Kerim Türkçe meali dağıtıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Uluslararası Öğrencilere İftar Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement