"İnsan Kaçakçılığından Yıllık 7 Milyar Dolar Para Kazanılıyor" - Son Dakika
Güncel

"İnsan Kaçakçılığından Yıllık 7 Milyar Dolar Para Kazanılıyor"

BM Uyuşturucu ve Suç Ofisi Direktörü Fedetov, "İnsan kaçakçılığından yıllık yaklaşık 7 milyar dolar para kazanılıyor." dedi.

06.10.2014 16:23  Güncelleme: 17:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Birleşmiş Milletler (BM) Uyuşturucu ve Suç Ofisi Direktörü Yuri Fedetov, insan kaçakçılarının Afrika'dan Avrupa'ya ve Güney Amerika'dan Kuzey Amerika'ya geçişlerden yıllık yaklaşık 7 milyar dolar para kazandığını bildirdi.

BM Uluslararası Organize Suçlarla Mücadele Sözleşmesi'ne Taraf Ülkeler Konferansı'nın 7'nci Oturumu, Avusturya'nın başkenti Viyana'da başladı. İki yılda bir gerçekleştirilen ve 10 Ekim'e kadar devam edecek konferansa 182 üye devletten katılan bakan, diplomat ve uzmanlardan oluşan yaklaşık 800 temsilci, insan kaçakçılığı ile mücadeleyi ele alıyor.

BM Uyuşturucu ve Suç Ofisi Direktörü Yuri Fedetov, konferans nedeniyle BM Viyana Ofisi'nde düzenlediği basın toplantısında, sınırlarda insan kaçakçılığı yapanlara güvenen savunmasız kadınlar, çocuklar ve erkeklerin hergün korkuç trajediler yaşadıklarını belirterek, göçmen kaçakçılığı problemine ortak bir çözüm bulmak istediklerini söyledi.

Uluslararası Göçmenler Organizasyonu'nun (IOM) yaptığı bir araştırmaya göre 2000 yılından bu yana 40 binden daha fazla göçmenin yollarda hayatını kaybettiğini aktaran Fedetov, göçmenlerin denizlerde boğularak, konteynerlerde havasızlıktan ve çöllerde susuzluktan öldüğünü ifade etti.

İnsan kaçakçılığındaki iki ana rotaya değinen Fedetov, "Bunlardan birisi Doğu, Kuzey ve Batı Afrika'dan Avrupa'ya, diğeri ise Güney Amerika'dan Kuzey Amerika'ya uzanıyor. Bu rotadaki insan kaçakçılığından yıllık yaklaşık 7 milyar dolar para kazanılıyor ancak küresel ölçekte bu rakamlar çok daha yüksek" dedi.

Uluslararası toplumun kaçakçılık ağını engellemesi için yargılama, cezalandırma ve mali kaynakları kesme gibi önlemleri alması gerektiğini vurgulayan Fedetov, bunun için ülkeler arasında yakın işbirliği, bilgi paylaşımı ve ortak operasyonlar gerçekleştirilmesini istedi.

Uluslararası toplumun kaçakçılara güçlü bir mesaj vermesi gerektiğini ifade eden Fedetov, "Daha fazla insan hayatını kaybetmeden kaçakçılık ağınının engellenmesine odaklanmalıyız" diye konuştu. - Viyana

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 'İnsan Kaçakçılığından Yıllık 7 Milyar Dolar Para Kazanılıyor' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement