Uluslararası Portakal Çiçeği Edebiyat Ödülleri - Son Dakika
Yerel

Uluslararası Portakal Çiçeği Edebiyat Ödülleri

Adana'da Uluslararası Portakal Çiçeği Edebiyat Ödülleri'nde Enis Batur, Haydar Ergülen, Ali Ural, Nedim Ali Kısaoğlu, Servet Gündoğdu, Tahsin Yıldırım ve Hüseyin Kaya jürilik yapacak.

27.11.2015 12:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adana'da Uluslararası Portakal Çiçeği Edebiyat Ödülleri'nde Enis Batur, Haydar Ergülen, Ali Ural, Nedim Ali Kısaoğlu, Servet Gündoğdu, Tahsin Yıldırım ve Hüseyin Kaya jürilik yapacak.

Merkez Sarıçam Belediyesi tarafından düzenlenen hikaye, deneme ve şiir türünde eserlerin yarışacağı yarışmada, eserler için herhangi bir konu sınırı bulunmuyor. 15 yaşından büyük herkesin katılabileceği yarışmada başvuru formu ve diğer tüm detayların yer aldığı şartnameye katılımcılar "saricam.bel.tr" adresinden ulaşabilecek.

Katılımcılar eserlerini "edebiyatodulleri@saricam.bel.tr" adresine elektronik posta yoluyla ulaştıracaklar. Eserlerin son teslim tarihi 28 Şubat 2016 iken yarışmada dereceye giren eserler 21 Mart 2016'da açıklanacak, eser sahiplerine ödülleri de 9 Nisan 2016 günü düzenlenecek Portakal Çiçeği Karnavalı kapsamında verilecek.

Yarışmada her kategorinin birincisi 2 bin, ikincisi bin 500, üçüncüsü bin lira, mansiyona hak kazanan ise 500 TL para ödülü alacak.

Yarışma jürisi olarak Enis Batur, Haydar Ergülen, Ali Ural, Nedim Ali Kısaoğlu, Servet Gündoğdu, Tahsin Yıldırım ve Hüseyin Kaya isimleri belirlendi.

Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ, ilki geçen yıl düzenlenen yarışmanın bu yıl daha geniş katılımla gerçekleşmesini planladıklarını belirterek, Türk edebiyatının önemli isimlerinden oluşan seçkin bir jüri oluşturduklarını, yarışmada Türk edebiyatına yeni yazarlar ve yeni eserlerin kazandırılmasının öncelikli hedefleri olduğunu kaydetti.

"Katılımcıların kültür ve sanat bilincini, milli kültürüne odaklanarak edinebilmesi, kendi kültürel değerleri, özelde Adana'nın tarihine, dolayısıyla geleceğine sahip çıkacak nesillerin yetişmesi için çok önemlidir" diyen Uludağ,  bu kapsamda, düzenlenen yarışma ile katılımcıların her türden özgün eserler ortaya çıkarmasına fırsat vererek, özelde Adana ile ilgili genelde herhangi bir konuyla sınırlı olmaksızın her türlü değerin edebi metinler üzerinden yarınlara kazandırmalarına ortam hazırlandığını ifade etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Uluslararası Portakal Çiçeği Edebiyat Ödülleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement